Останалите страни-участнички в ядрената сделка с Иран след оттеглянето на

...
Останалите страни-участнички в ядрената сделка с Иран след оттеглянето на
Коментари Харесай

Подкрепа за ядрената сделка с Иран въпреки оттеглянето на САЩ

Останалите страни-участнички в нуклеарната договорка с Иран след отдръпването на Съединени американски щати са постигнали единодушие през днешния ден да продължат договарянията за спасяването на съглашението, в това число посредством стопански ограничения. Това съобщи първият посланик на Европейския съюз Федерика Могерини след министерско съвещание във Виена.

„ Участниците в срещата потвърдиха уговорката си за цялостното и дейно използване на нуклеарната договорка. Те приветстваха отчета на Международната организация за атомна сила от май, който удостовери, че Иран съблюдава поетите задължения. В подмяна на това участниците считат, че повдигането на икономическите наказания против Иран е основна част от спогодбата “, сподели Могерини.

В срещата във формат 5 плюс 1участваха външните министри и високопоставени дипломати от Англия, Германия, Китай, Русия и Франция. Тя бе  беше първата след отдръпването на Съединени американски щати от съглашението през май.

Техеран упорства в нуклеарното съглашение от 2015 година да бъдат включени стопански изгоди, които да компенсират наложените върху ислямската република нови американски наказания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР