Оспорван балотаж ще има в Благоевград. Един срещу друг ще

...
Оспорван балотаж ще има в Благоевград. Един срещу друг ще
Коментари Харесай

Благоевград: Илко Стоянов и Методи Байкушев отиват на балотаж, сочат данните от 100% обработени протоколи

Оспорван балотаж ще има в Благоевград. Един против различен ще се изправят самостоятелният претендент и доскорошен кмет на Благоевград Илко Стоянов с 27.07% поддръжка и Методи Байкушев от ПП-ДБ, който е получил 21.75% от вота на гласоподавателите.

57,6% е била изборна интензивност, а подадените сигнали за нарушавания в изборния ден са 11.

На балотажа на 5 ноември Илко Стоянов разгласи, че ще разчита на поддръжката на хората, с цел да довърши започнатото.

" Аз персонално разгадавам на хората. Това е моята акция - какво съм приключил, какво действително мога да свърша дружно с хората от Благоевград, тъй че разгадавам най-много на поддръжката на хората ", сподели Илко Стоянов, самостоятелен претендент за кмет на Благоевград.

Методи Байкушев пък чака поддръжка, с цел да промени сегашния модел.

" Искам да благодаря на всички гласоподаватели на Благоевград за голямата изборна интензивност, която те демонстрираха през днешния ден. Излязоха и демонстрираха, че не желаят сегашният модел на ръководство да продължава. Смятам, че хората от Благоевград няма да бъдат обременени от партийни сметки и ще гласоподават за онази персона, която считат, че в действителност поражда доверие и може да поведе Благоевград към едно ново бъдеще ", сподели Методи Байкушев, претендент за кмет на Благоевград от ПП-ДБ.

Досегашният кмет Илко Стоянов е самостоятелен претендент, само че подсилен и от Политическа партия ГЕРБ. Заяви, че на балотажа не се тормози от избор „ всички против ГЕРБ “.

" Не се притеснявам от подобен избор, аз съм самостоятелен претендент, подсилен в действителност от ГЕРБ, само че и други съсловни организации, синдикати и елементарни хора. Балотажът в действителност значи, че имаме едни нови избори, в които започваме да се включваме ", уточни Илко Стоянов.

Очаква се общинският съвет в Благоевград да бъде много цветен и в него да влязат над 15 партии и обединения. И двамата претенденти декларират, че имат подготвеност да работят в добра връзка с локалния парламент.

" Аз желая да напомня, че бях определен за кмет преди две години на частични избори, попаднах в общински съвет, който е напълно раздробен и съумях да намеря метод да основа разговор и мостове по сред ни, тъй че общинският съвет в действителност би трябвало да работи с кмета и аз мога да го направя това нещо ", споделя Илко Стоянов, самостоятелен претендент за кмет на Благоевград.

" Тук се изисква една същинска диалогичност, каквато аз мисля, че мога да предложа и мисля, че няма да има проблем да работим с общинския съвет ", счита Методи Байкушев, претендент за кмет на Благоевград от ПП-ДБ.

Заради дребната разлика сред двамата претенденти другата неделя се чака доста оспорван балотаж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР