Основното място, където се срещат сексуални насилници в интернет, са

...
Основното място, където се срещат сексуални насилници в интернет, са
Коментари Харесай

Онлайн игри и платформи – любимо място за дейността на педофилите

Основното място, където се срещат полови насилници в интернет, са игровите платформи, счита Явор Колев, експерт по киберсигурност.

Той показа задачите на националната акция „ Пази детето в интернет “, почнала при започване на годината, в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Велико Търново.

До средата на годината уредниците на акцията са се срещнали с над 100 хиляди деца и техните родители, с цел да им извърнат внимание към заплахите, които се крият в интернет.

Според отчет на Европол през последните години киберпрестъпленията са се нараснали с над 300 %, включително и тези, които се отнасят към децата.

Основното място, където в интернет се срещат полови насилници са игровите платформи, ориентирани към най-малките деца – на възраст сред 7 и 9 години, уточни Явор Колев.

Той акцентира, че родителите би трябвало да знаят това и да не постановат груби и тежки забрани към децата, когато те желаят да създадат собствен профил в някоя от обществените мрежи, а да са наясно къде се крият заплахите и да ги управляват.

Основната предварителна защита е построяването на доверие сред децата и родителите, взаимна игра и информация кой написа на децата в чатовете, сподели той.
Кампанията включва 45-минутна презентация, която показва главните закононарушения, които се правят в интернет.
Акцент е най-популярното – и в България и в международен мащаб, “сексуално изнудване за пари и за в допълнение полово принуждение ”, уточни Колев.

В презентацията са разказани профилите на половия принудител, на детето – евентуална жертва и местата, където може да има незаконен интерес към него, по какъв начин и към кого да бъдат подадени сигналите и какви са методите да бъдат непокътнати доказателствата при вероятно посягане.

В края на всяка намира се провежда полемика, в която децата споделят собствен предходен опит, уточни Явор Колев.

По думите му децата знаят, че би трябвало да блокират профила на този, който се пробва да откри „ нездравословен “ контакт с тях, само че би трябвало да се научат, че е нужно да споделят за тези опити.

Кампанията във Велико Търново ще продължи през днешния ден и на следващия ден, присъединяване са удостоверили над 12 учебни заведения от цялата област, уточни Димитър Чолаков, който е общински консултант и координатор на акцията в региона.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР