Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на главният прокурор

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на главният прокурор
Коментари Харесай

Ефектът BulNews! ВСС изпрати сигнала за корупция в Окръжен съд-Враца до главния прокурор

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет изпрати на основният прокурор Борислав Сарафов сигналът за корупция в Окръжен съд-Враца, научи организация BulNews.
Припомняме, че журналистът Даниел Бузов писа на правосъдното държавно управление за обоснованото съмнение за непрофесионално държание на част от магистратите, които би трябвало да правораздават в регионалния град. На 5 март 2024 година в уеб страницата BulNews беше оповестен разбор за резултатите от анкета в медията с въпрос „ Има ли корупция в Окръжен съд-Враца? “



На базата на получените отговори беше изпратен сигнал до Инспектората на Висш съдебен съвет, който по закон има право да ревизира работата на съдилищата в България. От там реагираха стремително и образува инспекция по изнесените резултати.



Днес в редакцията на организация BulNews дойде писмо, подписано от господин Тихомир Димитров, основен секретар на Висш съдебен съвет. В него той уведомява подателят на сигнала Даниел Бузов, че преписката по този случай е изпратена на основния прокурор Борислав Сарафов. В неговите пълномощия е да проверява възможното съществуване на осъществено закононарушение и всички следващи законови деяние.
Медията ни предлага на господин Сарафов да стартира следствието на окръжните съдии във Враца от имотното им положение, като не трябва да бъдат пропускани фамилните им половинки, деца и родители. Сигурни сме, че от тази туфа ще излезе заек.
Агенция BulNews продължава своето журналистическо следствие и да събира обстоятелства за магистратите от Окръжен съд-Враца, в това число и фотоси. Вече са нелице притеснителни данни за неприемливи връзки сред хора, които не би трябвало да ги имат, само че за това ще стане ясно на по-късен стадий. Цялата събрана информация ще бъде предадена на Инспектората на Висш съдебен съвет, след което ще бъде обществено огласена.
Засега работим…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР