Основното, което отличава Валдорфската педагогика, е че се опитваме да

...
Основното, което отличава Валдорфската педагогика, е че се опитваме да
Коментари Харесай

Веско Василев: С Валдорфската педагогика се опитваме да развиваме цялостното човешко същество, не само ума

Основното, което отличава Валдорфската педагогика, е че се опитваме да развиваме цялостното човешко създание, освен мозъка, само че и прочувствения свят, сръчността и уменията им. Това сподели заместник-директорът на единството Валдорфско учебно заведение в България " Проф. Николай Райнов “ Веско Василев, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Училището има лиценз от Министерство на образованието и Асоциацията на Валдорфските учебни заведения. " Новият Закон за предучилищно и учебно обучение дава благоприятни условия за задоволително независимост и всяко учебно заведение може да ползва и тази методика. Имаме цялостната независимост да комбинираме всичко най-хубаво от Валдорфската педагогика и да запазим всичко прелестно и от просветителната система у нас “, изясни Веско Василев.  

По думите му учениците вървят на учебно заведение на драго сърце. Някои от предметите се радват на извънреден триумф, означи той. Сред тях са ръкоделие, дървообработка, градинарство, театралните студия, изобразително изкуство. " Опитваме се да ги балансираме. Тези предмети не са втора употреба, еднообразно значими са за нас и за учениците. Бих споделил, че имат по-здравословна среда за развиване при нас и по-здравословно всекидневие “, разяснява Веско Василев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР