Основно верую на Георгиев е, че общинските съветници трябва да

...
Основно верую на Георгиев е, че общинските съветници трябва да
Коментари Харесай

Спортни легенди, актьори и общественици за Йордан Георгиев: Човек с голяма експертиза и голямо сърце!

Основно верую на Георгиев е, че общинските съветници би трябвало да показват и отстояват ползите на жителите, а не да бъдат послушковци

Йордан Георгиев е претендент за общински консултант от локална коалиция „ Граждани за общината “ с номер 69 в бюлетината и преференция 102.

Роден е в Бургас през 1964 година Завършва Математическа гимназия „ Акад. Никола Обрешков “ с отличен триумф 6,00. Участва и печели голям брой награди в олимпиади и надпревари по математика под знамето на град Бургас, включително през 1982 година печели и първо място на Националната конференция на математиците в България, като за първи път потвърждава в българска обява Теоремата на Зиков, която е резюме на Теоремата на Туран за екстремални графи в N-мерен случай.

През 1989 се дипломира, като инженер, с триумф отличен 6.00 в Технически Университет София, компетентност Автоматика и системотехника /Техническа кибернетика/ с тясна специализация Моделиране и ръководство на социално-икономически системи.

Йордан Георгиев е офицер от запаса с профил Артилерия и ракетни войски.

От 1990 година е в частния бизнес. През 2022 година е определен за Председател на Съвета на шефовете на Югоизточно държавно дружество - Сливен.
Член е на Управителния съвет на Българска федерация по водна топка.

Ето какво споделят за Йордан Георгиев неговите другари, близки и хората, с които е работил:

Кръстьо Лафазанов, артист : Той е безоблачен човек. Познавам го като индивида Данчо Георгиев, не като политика Йордан Георгиев. Често се срещаме когато си пристигам до Бургас. Говорим си, знам че се интересува от проблемите на културата. Можем да си споделяме във всеки един миг. Обикновено нашите другарски диалози са в морската градина пред морето. Това е човек, на който може да се има доверие. Ако аз живеех в Бургас, бих го подкрепил. Благодаря му доста за другарството.

Мария Гигова, трикратна международна шампионка по художествена гимнастика : Той е човек, с огромна експертиза и огромно сърце. Вярвам че, в случай че влезе в Общинския съвет на града, ще има още повече благоприятни условия за развиването на художествената гимнастика и на спорта в Бургас като цяло.

Христо Порточанов : Страхотен човек и добър другар, на който постоянно може да се има доверие. Винаги извършва обещанията, които е поел. Общинският съвет има потребност от такива хора.
Огнян Томов, президент на волейболен клуб „ Нефтохимик “: Задължително в идващия общински съвет би трябвало да участва Йордан Георгиев. Когато той беше началник на спортната комисия, оказа помощ на спорта толкоз, колкото останалите не са ни помагали в последните 10-12 години. Той е индивидът, който беше до нас в най-тежките моменти на клуба, той е индивидът който ни вдъхваше религия и вяра. Миналата година започнахме безпределно неприятно, а той беше един от дребното, които бяха непрестанно до нас. С чиста съвест мога да кажа, че този човек има място в общинския съвет.

Инж. Георги Гагов, шеф ДЛС Ропотамо : Много твърдоглав и доста добър при взимане на решения.
Сахак Сахакян, шеф на ДГС Айтос: Като ръководител на борда на шефовете на ЮИДП-Сливен Йордан Георгиев оказа помощ да възстановим част от нашата благосъстоятелност. ДГС Айтос имаше отнети парцели, на които той съумя да възвърне собствеността. Това беше проблем, с който се борихме от 2012 година насам, а той съумя да се оправи. 

 



В мандат 2011-2015 година година и половина е самостоятелен общински консултант.

В мандат 2019-2023 година е общински консултант и Председател на Постоянната комисия по спорт, деца и юношески действия до излизането си от Оценка за съвместимост през май 2022 г. 

Йордан Георгиев смята за свои най-големи достижения през последния мандат:
-    Подкрепата за спортните клубове в развиването на детско юношеския и първокласен спорт 
-    Включването на децата сполучливи спортисти в програмата за стипендии Бургаски деца
-    Осигуряване на опция на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и военнослужещите да употребяват гратис спортната инфраструктура на Общината

Част от бъдещите си цели,като общински консултант Йордан Георгиев вижда в следните посоки, както следва:

Подготовка на жителите за дейности при положение на бедствия, индустриална  авария, военна заплаха. Създаване на профилирани общински структури с привличане на работа и прилагане на опита на генерали, офицери и сержанти от запаса.

Нов пълномащабен метод за развиването на спорта в общината, изразяващ се в:
-    Връщане на стадион „ Черноморец “, като общинска благосъстоятелност
-    Драстично увеличение финансирането на клубовете и гратис прилагане от тях на спортната инфраструктура на Общината със възнаграждение единствено на режийните разноски за облекчение финансовите разноски на родителите на спортуващите деца
-    Построяване на нова многоетажна постройка със профилирани зали за обособените типове спорт на мястото на нефункционалната, морално остаряла зала Нефтохимик
-    Изграждане на спортни зали по европейски пример с потенциал към 2500-3000 фенове, с възстановителни центрове, тъй че обособените групови спортове да имат собствен личен дом.

Основно верую на Йордан Георгиев е, че общинските съветници би трябвало да показват и отстояват ползите на жителите, а не да бъдат послушковци и да гласоподават покорно това, което е решила общинска администрация!!!

Ако желаете да подкрепите Йордан Георгиев, гласувайте с №69 в интегралната бюлетина и с персонална преференция 102.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР