Основно училище Д-р Иван Селимински“ отбеляза 115 години от своето

...
Основно училище Д-р Иван Селимински“ отбеляза 115 години от своето
Коментари Харесай

ОУ „Д-р Иван Селимински“-Сливен отбеляза 115 години от своето създаване

Основно учебно заведение „ Д-р Иван Селимински “ означи 115 години от своето основаване с редица прояви. Кулминацията на честванията беше церемониален концерт, извършен в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “. Препълнената зала събра някогашни и сегашни учители, възпитаници, родители, жители и съидейници. Сред формалните посетители на събитието бяха кметът Стефан Радев, ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев и други

„ По дългия си път на развиване, вашето учебно заведение зае и отстоява достойното си място с професионален екип, предан на просветната си задача. Училище, в което учениците освен получават богати и базови познания за продължение на своето обучение, само че и разкриват своята еднаквост и креативен качества. Вярвам, че най-големият отзив за едно учебно заведение е сполучливата реализация на неговите възпитаници и в това отношение учебно заведение „ Д-р Иван Селимински “-Сливен има доста с какво да се гордее. Хиляди са момчетата и девойките, които са учили в него и са образец за сполучливо осъществяване в живота “, съобщи градоначалникът. Той пожела на целия педагогичен екип и на учениците непримиримост, да надграждат достиженията си и да не престават да чертаят богатата история на учебното заведение.

Директорът на Основно учебно заведение „ Д-р Иван Селимински “-Сливен Донка Славова благодари на кмета, на гостите на събитието, на своите сътрудници и на учениците за взаимната и ползотворна работа през годините.

„ Сърцата ни се изпълват с горделивост и трогване, тъй като 115 години сме част от историята на българската култура. Нека се радваме на днешния ден с наличие и мъдрост, оценявайки непреходността на просветното дело. Да си част от екипа на трето учебно заведение е привилегия и горделивост. Щастлива съм, че имам тази чест “, сподели Славова.

В програмата на концерта бяха включени музикални и литературни осъществявания на възпитаници от учебното заведение и техни връстници от художествени школи в града.

Училището носи името на родения в Сливен изтъкнат български възрожденец доктор Иван Селимински. Обществен и политически деятел, участник в националноосвободителното придвижване и църковно-националните битки, академик и доктор, донор за национална култура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР