Основно ръководство за това колко време се варят картофи! С

...
Основно ръководство за това колко време се варят картофи! С
Коментари Харесай

Колко време се варят картофи?

Основно управление за това какъв брой време се варят картофи!

С някои елементарни препоръки можете да приготвите съвършени варени картофи единствено за 12 минути на котлона или за 6-8 минути в микровълновата фурна.

Това е ефикасен способ, без значение дали са за салати, супи, гювечи или други ястия.

Колко време се варят картофи?

Картофите са толкоз постоянно употребявани в кухнята, че наподобява няма нищо по-лесно от варенето им и не би трябвало да поражда въпросът – какъв брой време се варят картофи?

Това обаче не е толкоз просто.

В взаимозависимост от това какъв размер са и дали са пресни или не, методът и времето на готвене се трансформират.

Перфектно сварените картофи резервират формата си, имат гладка текстура и кора, която елементарно се отлепва.

Знаете ли по какъв начин да приготвите съвършени варени картофи всякога?

Варете ги на котлона за 12-30 минути според от размера на вашите картофи.

Или в случай че бързате, има директен път за приготвянето им единствено за 6-8 минути в микровълновата печка!

Варените картофи може да се сервират сами или да ги добавите към други ястия. Варенето е здравословен вид без добавена лой и ще приемете единствено 87 калории на 100 грама съгласно USDA.

Как се варят картофи ?

Най-често срещаният метод за подготвяне на картофи е да ги сварите в тенджера. За това би трябвало да се изберат картофи с почти идентичен размер.

Ако изберете огромни картофи, тогава би трябвало да се режат. Това се прави, с цел да може да се варят отмерено.

  • Измийте картофите деликатно под течаща вода, с цел да премахнете мръсотията.
  • Поставете картофите в приблизително огромна до огромна тенджера.

  • Залейте ги с вода, добавяйки по избор сол на усет.
  • Поставете тенджерата на котлона и оставете да заври.

  • Варете 12-30 минути съгласно таблицата по-долу.
  • Извадете картофите в паница, с цел да се охладят най-малко 5-10 минути преди приложимост.

Колко време лишава да се варят цели картофи?

Когато варите цели картофи, времето за готвене зависи основно от размера на картофите. От единствено себе си се схваща, че по-големите картофи изискват повече време за шупване!

Следвайте таблицата по-долу, с цел да определите какъв брой дълго да се варят цели картофи:

Тип
картофи
Размер на картофите Време за варене на картофи *
Бейби картофи 2,5 см 12 минути
Малки картофи 5 см 15 минути
Средни картофи 7,6 см 20 минути
Големи картофи 10 см 25 минути
Изключително огромни картофи 15 см 30 минути

Забележки: Посочените времена отразяват, откакто водата стартира да ври.

Виж Още:

Трябва ли да пакост картофи преди варене?

Не. Не обелените картофите ще всмукват по-малко вода, до момента в който се варят, като по този метод резервират нишестето. Ако не обичате да ядете картофени кори, можете да ги обелите откакто ги сварите. Просто не забравяйте да ги оставите да се охладят първо, преди да ги обелите.

Картофено пюре

Картофеното пюре е обичана гарнитура на всички домакини. Трудно е да си представим концепция празнична вечеря, в която да няма тази гарнитура. За да разберете какъв брой време се варят картофи за картофено пюре, първо би трябвало да разберете кои картофи са подобаващи за това.

Младите картофи са изцяло несъответствуващи за картофено пюре. Това се дължи на обстоятелството, че в тях към момента има малко нишесте и когато се намачка, няма да се реализира мечтаната конструкция и консистенция, а просто ще седи на бучки.

За картофено пюре са нужни хубаво узрели картофи, за предпочитане сортове с високо наличие на нишесте. За да приготвите гарнитурата по-бързо, може да измиете, обелите и нарежете картофите на части.

Времето за подготвяне на гарнитурата е почти 25 минути, според от размера на частите картофи. След като картофите се сварят, изцедете водата и намачкайте картофите, като последователно добавяте мляко и масло.

Как да сварите картофите по-бързо на котлона?

За да сварите бързо картофите, нарежете ги на по-малки части и те ще се сварят в границите на 15 минути. Можете също по този начин авансово да поставите водата да заври, с цел да спестите няколко спомагателни минути, макар че е за предпочитане процеса да стартира със студена вода.

Колко време да се варят картофи в микровълнова фурна?

Отнема  6-8 минути , за да сварите огромни цели картофи в микровълнова печка. Просто поставете 2 картофа в паница и прибавете 2 супени лъжици вода. Покрийте и поставете в микровълнова фурна на висока степен. Оставете ги 2 минути преди сервиране.

Варене на млади картофи

Когато се чудите какъв брой да варите младите картофи, не забравяйте, че това е неузрял артикул с ниско наличие на нишесте. Той няма подобаващия вискозитет и кипи доста бързо.

Младите картофи се почистват посредством изстъргване на тънката обвивка от повърхността. Това нормално се прави с нож. Сега има специфични устройства, предопределени за белене на млади картофи. Като цяло, за по-голяма изгода, един млад картоф би трябвало да се вари необработен, след усърдно измиване. Това също ще предотврати преваряването.

Те би трябвало да се слагат във вряща вода. Готвенето лишава към 20 минути, само че би трябвало да внимавате да не ги преварите и незабавно откакто забележите, че се разпадат, би трябвало да ги махнете от котлона.

Прочети Още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР