Основният упрек към Българския гаранционен фонд е, че не е

...
Основният упрек към Българския гаранционен фонд е, че не е
Коментари Харесай

Горанов категоричен: Кипърският гаранционен фонд е задължен да изплати обезщетенията на „Олимпик"

Основният укор към Българския гаранционен фонд е, че не е комуникирал с гръцкия, с цел да се реши техническата работа и да няма проблеми като настоящия. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов по време на изключителното съвещание на Народното събрание по отношение на проблема „ Олимпик “, съобщи „ Фокус “.

Министър Горанов изясни, че в плана на решението и претекстовете към него, който Българска социалистическа партия вкара през днешния ден в Народното събрание, като главен проблем на „ Олимпик “ е посочен дъмпингът.

„ Искам да го напомня, тъй като в подобен спор не е взела участие госпожа Агайн при премиера Борисов. Нека да прочетем отчета на госпожа Агайн още веднъж. Това, което споделя тя и което не знам дали успяхте да разберете, е, че гръцкият гаранционен фонд е длъжен да изплати компенсациите на „ Олимпик “, в случай че бъде оповестена неплатежоспособност “, изясни Горанов.

Той уточни, че в тази ситуация ролята на Българския гаранционен фонд е трансмисия. „ Той е локален орган, който да дефинира вредите и да ги уточни към гръцкия фонд. Упрекът ми към Българския гаранционен фонд е за какво, сътрудници, като се присъединихте към европейската спогодба, не си довършихте работата, с цел да влезете в връзка с кипърския фонд и да решите техническата работа, с цел да не се появяват проблеми като настоящия. За да може тази част от гаранциите, която съществува сред двата фонда, да се реализира по най-бърз метод.

Този укор може да се разпростре и върху надзора дотолкоз, доколкото това е неговата ежедневна работа. Защо, сътрудници от надзора, не помислим да създадем подобаващ метод да разбираем на българските жители, с цел да стане ясно че обезпечителният фонд на България е използван единствено за българските застрахователи. Той не може да се употребява за такива отвън България. И по какъв начин в този момент да търсим поръчителство за тези над 9 млн. лева “, сподели още Горанов.

" Всеки български жител би трябвало да знае, че в случай че подписа застраховка с непознат осигурител, няма гаранционен фонд, който да покрие загубите при банкрут “, разяснява той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР