Основният съд във Феризай (Феризово), Западно Косово, наказа косовски гражданин

...
Основният съд във Феризай (Феризово), Западно Косово, наказа косовски гражданин
Коментари Харесай

До смърт зад решетките: Осъдиха мъж, пребил до смърт младо момиче

Основният съд във Феризай (Феризово), Западно Косово, наказа косовски жител с пожизнен затвор за убийството на младо момиче от Косово през 2021 година, оповестиха косовските медии.

Според обвинителния акт на 21 август 2021 година сутринта Дардан Кривача е предиздвикал 18-годишната Маригона Османи да встъпи в полови връзки с него срещу волята ѝ в жилището му във Феризай, след което я е разсъблякъл и е нанесъл удари по тялото ѝ. По- късно мъжът е почнал да удря Маригона Османи с сопа и дружно с втори мъж, упрекнат по случая – Арбър Сейдиу, е нанесъл удари по разнообразни елементи на тялото на момичето. С голям брой пострадвания, вътрешни кръвоизливи по тялото и в мозъка, счупени долна челюст, ребра, лява ключица и прешлени на врата двамата мъже завеждат Маригона в незабавната помощ в болничното заведение във Феризай и си потеглят.

Арбър Сейдиу получи наказване от 15 години затвор като съизвършител в убийството на младото момиче.

Преди началото на правосъдното съвещание във Феризай през днешния ден Колективът за феминистична мисъл и деяние организира алегорична акция пред постройката на съда. Протестиращите желаеха упрекнатите за убийството на Маригона Османи да получат оптимално наказване, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ Жестокото принуждение, което (Дардан) Кривача извърши над Маригона (Османи) благодарение на (Арбър) Сейдиу, до момента в който не я умъртви, както и нейната загуба прави невероятно за нас да забравим. Не можем да забравим, че Маригона можеше да е жива през днешния ден, в случай че страната я беше защитила в точния момент. Възмутени и с огромна болежка, ние се събираме този петък и призоваваме за правдивост за Маригона “, се споделя в известието на Колектива за феминистична мисъл и деяние.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР