Основният проблем е, че всички браншове у нас получават едни

...
Основният проблем е, че всички браншове у нас получават едни
Коментари Харесай

Икономист: Даваме за ток на бизнеса повече, отколкото за пенсии - Икономика

Основният проблем е, че всички сектори у нас получават едни и същи обезщетения от страната за скъпия ток, макар че има доста бизнеси, които бележат рекордни облаги.

Това разяснява икономистът Георги Ангелов във връзка настоящата бизнес среда у нас по Нова тв. 

" Може би към този момент обезщетенията за тока на бизнеса доближиха към 1 милиарда лева на месец. Толкова доста даваме. Ние даваме повече за обезщетения на тока на бизнеса, в сравнение с за пенсии. Въпросът е, че тези, които страдат от високите цени на силата, и тези, които печелят от високите цени на силата, ние и на едните, и на другите им даваме една и съща отплата, т.е. това е хабене на обществени средства ", акцентира икономистът.

По думите му Министерството на финансите към този момент " бие камбаната ", че бюджетът може да не издържи на това движение на разходване на обществени средства. Според икономиста първо би трябвало да се понижат дотациите за тези компании, които печелят от актуалната обстановка.

Според него помощите би трябвало да бъдат ориентирани там, където са най-необходими, само че за задачата е нужна политическа воля. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР