“Основният ни мотив е, че този проектът Цанков камък е

...
“Основният ни мотив е, че този проектът Цанков камък е
Коментари Харесай

Александър Ненков от ГЕРБ обясни къде са прахосани парите за "Цанков камък"

“Основният ни претекст е, че този планът " Цанков камък " е безусловно недоходоносен и няма изгода за страната “. Това сподели Александър Ненков от ГЕРБ в ефира на bTV.

„ Ремонтът не е планов става известно, че има пукнатини в мембраната на язовира. Сумата не е огромна, само че това значи, че един план, който е коствал доста скъпо на данъкоплатеца има проблем от техническа позиция. Тук приказваме за схеми “, добави той. По думите му „ Цанков камък “ в никакъв случай не би могъл да възвърне своята инвестиция. „ Миналата година този план е донесъл 15 милиона доходи. Направете си сметка какъв брой години ще са нужни, с цел да се изплати “.

„ Много ме нервира отношението на Българска социалистическа партия, тяхното неглижиране към вложените милиарди по разнообразни планове стартирани по време на Тройната коалиция. Красиво оборудване е „ Цанков камък “, само че без никакъв смисъл. Такива планове би трябвало да се вършат, казусът е методът, по който се вършат “, посочи Ненков.

„ Факт е, че в началото планът е трябвало да коства 440 млн. лв., най-после става един милиард. Пътят, който би трябвало да се построи също се е оскъпил. Същият рецидив се оказа в с АЕЦ " Белене ". Трябва да прави 80 мегавата, а действително работи 5-6 месеца в годината “, разяснява депутатът от ГЕРБ. „ Очевидно е, че доста огромна част от парите са отишли в нечии джобове. Това би трябвало да стане ясно след инспекция на прокуратурата. Тези пари можеха да отидат за нещо по-полезно “. Ненков обаче успокои, че заплаха за хората няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР