Основните булеварди в София са почистени. Към момента няма затворени

...
Основните булеварди в София са почистени. Към момента няма затворени
Коментари Харесай

Ситуационият център на АПИ с последна информация за снежната обстановка по пътищата на страната

Основните булеварди в София са почистени. Към момента няма затворени пътища и няма ограничавания за придвижване по първокласната пътна мрежа. Има ограничавания, основно за планинските проходи, за тежките камиони с маса над 12 тона. Това сподели Светослав Глосов от Агенция „ Пътна инфраструктура “ в ефира на Нова телевизия. По пътя Девин-Михалково има свлачище. То ще бъде разчистено до няколко часа. Там има ограничавания за камиони над 12 тона. На прохода Шипка няма ограничавания. Троян-Кърнаре е затворен за придвижване на коли над 12 тона. На Петрохан има същото ограничаване, изясни още Глосов.

По данни на ситуационния център на АПИ, нощта е предходна умерено. ПТП-а няма. Шофьорите могат да получават информация в действително време от центъра на АПИ. „ И да карат деликатно. Голяма част от водачите към момента не са се настроили за придвижване при зимни условия. Зимата към този момент е реалност “, сподели още Глосов.

Голяма част от ПТП-та са породени от несъобразена скорост или летни гуми, добави той.

„ В момента температурите не са задоволително ниски, с цел да се получи по този начин наречения черен лед. Пътищата се третират със съответните соли. При по високите температури, които се чакат, има такава заплаха, само че като момента това не е реалност “, изясни още Глосово.

По думите му, сериозните сектори са Батак-Доспат, Белово-Юндула. Велинград-Сърница. Там придвижването е лимитирани за коли над 12 тона. В правите Батак-Доспат, Девин-Михалково, Рожен и Превала колите би трябвало да се движат с вериги.

Сигнали могат да бъдат подавани на уеб страницата на АПИ и в ситуационния център на Агенцията.
Предупреждение за рисково време ще бъде в действие за днешния 28 ноември за 24 области в страната. Това демонстрира информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките. Оранжев код за сняг и поледици е разгласен за 5 области в страната за 28 ноември, в 19 области е в действие жълт код за значителни превалявания. Втора степен на предизвестие е в действие за областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Велико Търново, където през нощта и преди обяд ще продължи да вали сняг, а снежната завивка ще доближи 10-15 см.

Седмична прогноза за времето за 27 ноември - 3 декември В понеделник оптималните температури ще бъдат сред 6 и 14 градуса. Над цялата страна ще има превалявания, които последователно ще минават в... Прочети повече В областите София-град, Софийска област и Смолян е разгласен жълт код за превалявания от сняг и поледици. През нощта и в четвъртък снеговалежът ще продължи, като снежната завивка ще доближи 15-20 см.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР