Основната опозиционна партия в Гърция - „Нова демокрация“, ще внесе

...
Основната опозиционна партия в Гърция - „Нова демокрация“, ще внесе
Коментари Харесай

Вот на недоверие срещу Ципрас заради името на Македония

Основната опозиционна партия в Гърция - „ Нова народна власт “, ще внесе избор на съмнение против държавното управление на премиера Алексис Ципрас поради съглашението за името на Македония , което Атина и Скопие оповестиха по-рано тази седмица, предава Reuters.
Съответната информация удостовери водачът на партията Кириакос Мицотакис. Председателят на Народното събрание Никос Вуцис разясни, че вотът ще бъде импортиран през днешния ден, незабавно след приключването на гласуването за промените от избавителния проект за Гърция.
Управляващата коалиция на Ципрас има 154 места в 300-членния парламент в Атина. Вотът на съмнение ще бъде първи за сегашния министър-председател на Гърция, който пое властта през 2015 година Ципрас срещна недоволството на огромна част от жителите на страната поради налагането на политиката на строги икономии, само че съглашението за името на Македония, което бе реализирано след месеци на дипломатически старания, предизвика мощни реакции на опозицията, съобщи Фокус.
„ Това е акт на отговорност, ориентиран към потреблението на всяка опция за попречване на договорката ", акцентира Мицотакис пред депутатите, обявявайки решението на партията за внасяне на избор на недоверия към кабинета на Ципрас.
Младшият съдружен сътрудник на държавното управление на Ципрас – партията „ Независими гърци “, разгласи, че няма да поддържа съглашението за името, само че и че няма да подхваща дейности за свалянето на ръководещия кабинет.
Мицотакис съобщи, че Ципрас „ няма политическата легитимност, с цел да подписва съглашението, употребяващо думата „ Македония " ".
„ След шест месеца загадка дипломация Ципрас се контракти със своя сътрудник Зоран Заев да подпишат междудържавно съглашение, с цел да решат нерешените въпроси. Той направи това, пренебрегвайки гръцкия народ и неговите усеща. Той пренебрегва опозицията и Народното събрание. Искам да бъда напълно явен: Ципрас няма политическа легитимност, с цел да задължава страната, подписвайки това съглашение, което няма поддръжка на личното му държавно управление. Това няма казус в гръцката политика и конституционна история и съставлява огорчение към парламентарната система. Незабавно ще оповестя на президента на Гърция, на институционалния поръчител на държавното управление за това невиждано развиване на събитията “, съобщи Мицотакис.
„ Що се отнася до естеството на съглашението и това, което ние и до момента слушахме от Ципрас, задължен съм да съобщи, че приемането на „ македонския език “ и на „ македонската етническа принадлежност “ е недопустимо закононарушение към нацията. Решението е неприятна договорка. Това опонира на мнението на болшинството гърци. Някои хора не схващат това или което е още по-лошо, не се интересуват да го схванат. Това са същите, които в предишното нямаха несъгласие прилежащата страна да се назовава Македония “, съобщи опозиционерът.
„ Проблемите на Скопие не би трябвало да се трансформират в проблеми за Гърция. Настоятелно приканвам господин Ципрас да не подписва това съглашение “, заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР