Основната идея на бизнес наградите на списание Forbes е да

...
Основната идея на бизнес наградите на списание Forbes е да
Коментари Харесай

Христо Петров: Идеята на наградите на списание Forbes е да посочват положителните примери в бизнеса

Основната концепция на бизнес премиите на списание Forbes е да насочва светлината към позитивните примери за компании, множеството от които имат произход в България и развиват сполучлив бизнес, без значение от икономическите условия. Това сподели редакторът на списание Forbes България Христо Петров в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.  

Членовете на журито са хора от бизнеса с разнородни профили, което обезпечава необятен взор и оценка върху кандидатурите, уточни той. " Имаме примерно притежатели на огромни бизнеси, които продават по целия свят, като да вземем за пример Огнян Донев, който е притежател на " Софарма “. Имаме специалисти, които имат доста добър опит в макроикономиката, имат взор върху другите промишлености, като Лъчезар Богданов. Имаме хора с голям опит в работата със чиновници в сферата на HR, като Мария Шишкова “, изясни Петров.  

Първото издание на състезанието е през далечната 2011 година, като до този миг не е имало конкурс, който да отличава фирмите по предприемаческо мислене, описа редакторът на списание Forbes България. " Това ни беше главната концепция – да награждаваме освен триумфите, измерени по официални индикатори, като да вземем за пример доходи или брой чиновници, само че също и по метода, по който разсъждават техните притежатели и мениджъри “, акцентира Петров.  

Категориите в тазгодишните награди обгръщат разнообразни браншове на стопанската система – услуги, финанси, произвеждане. Наградата " Компания на годината “ пък се връчва на компанията, събрала най-високи оценки от журито, без значение от категорията. " Имаме и категория за стартъпи, които занапред стартират, само че имат максимален капацитет да мащабират бизнеса си, да го изкарат отвън България. Стараем се да обхванем оптимален калейдоскоп, допустимо най-вече компании, браншове и компании “, изясни Петров.  

Най-оспорваната е била категорията " Работодател на годината “, където е имало доста мощно посланичество на компании от ІТ бранша. " За мен това е доста забавно, тъй като демонстрира големия проблем с недостига на фрагменти, за който алармират и от самия ІТ бранш. Там от години се приказва за недостиг на десетки хиляди чиновници. Компаниите с всевъзможни средства се пробват да се промотират като положителни работодатели, в това число и като печелят оценки “, разяснява Петров. 

По думите му България генерира от ден на ден компании с капацитет да оперират на международния пазар. " Всяка година в премиите има образци за такива компании. Компанията, която си потегли с най-вече статуетки тази година, е компания, която е в топ 10 на най-големите играчи в света в нейния бранш. Говорим за компания, която съгласно последните изследвания има по-добър пазарен дял от " Google “ и от " Майкрософт “, даде образец той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР