Основна тема на разговорите между руския президент Владимир Путин и

...
Основна тема на разговорите между руския президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Срещата между Путин и Ердоган - ключова за бъдещето на газовите проекти

Основна тематика на диалозите сред съветския президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган е била за отстъпки в цените на съветския газ , към което се стреми Анкара, написа в. „ Комерсант “.
Изданието отбелязва закъснението на полета на Ердоган с близо един час. „ Преди всичко желая да засегна „ Турски поток “, споделил турският президент в самото начало на срещата ".
По време на срещата в стеснен кръг сред двамата президенти, при репортерите пристигнал шефът на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев, който съобщил, че скоро стартира да действа нов руско-турски капиталов фонд на стойност 900 млн. евро .
“Може да наподобява необичайно “, само че доста турски компании съществено разискват опцията за вложения в съветския туризъм ", разкрил Дмитриев.
„ Комерсант “ дефинира обстановката към облекчаването на визовия режим сред Москва и Анкара като намираща се в задънена улица, доколкото тя се изострила след свалянето на съветски изтребител над Сирия от турските Военновъздушни сили .
Разговорите в необятен кръг сред представители на двете страни вървели умерено, досега, в който турски предприемач отправил към Путин директния въпрос за какво Москва не прави отстъпки в цените на газа за Турция . Путин дал отговор твърдо, заявявайки, че има пазар, на който съществуват интернационалните стандарти и не може да се получи даването на отстъпки в цената на всички .
След отговора на Путин турският президент решил да даде опция на всички присъстващи турски предприемачи – към 20 – „ да се изкажат с възпитателна цел “, написа изданието.
На конференцията Ердоган обърнал внимание на несъответствието в търговията сред двете страни наблягайки, че това е резултат на първо място от цените, на които Анкара купува съветски газ.
„ Търговският оборот се развива в интерес на Русия. Това става поради вноса на природен газ. С времето този барланс може да се промени “, споделил Ердоган.
„ Трябва да се обмисли по какъв метод могат да се развиват връзките сред нашите две страни…81 провинции в Турция употребяват газ! Това главно е природен газ! И 50% от него ние купуваме от Русия! “.
Путин от своя страна подлагал на критика изказванията за дисбаланс и предложил въпросът да се преглежда по-широко, наблягайки стабилността на съветските доставки на газ, за разлика от други.
Двамата президенти са разискали и рецесията в Сирия и по-специално проблемите с Идлеб. Но не „ споделиха нищо ново по този въпрос “, отбелязва „ Комерсант “.
" Идлеб е артерията на сирийската страна. Ако нещо накара хората да изоставен района, тогава единствената посока ще бъде Турция ", декларирал Ердоган.
" Решаването на всички проблеми ще бъде допустимо, когато в Сирия бъде образувана конституционната комисия ", споделил от своя страна Путин. “Списъкът на членовете на комисията се координира със специфичния представител на Организация на обединените нации за Сирия. “
По отношение на визовите проблеми сред двете страни Путин отбелязал, че фактически въпросът не е решен, само че е реализирана договореност за безвизов режим за притежателите на служебни паспорти . Путин подчертал, те са т ри пъти повече от турска страна , в сравнение с от съветска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР