Основен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще

...
Основен приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще
Коментари Харесай

МРРБ с план срещу лошите пътища

Основен приоритет на Министерството на районното развиване и благоустройството ще бъде въвеждането на стратегическо обмисляне в ръководството и развиването на републиканските пътища . По този метод ще бъде обезпечена последователност и всяко последващо държавно управление да следва поредна политика за възстановяване на пътната мрежа.

Това стана ясно от думите на министър Андрей Цеков , при връчването на първите годишни награди „ Регионални и локални начинания в поддръжка на сигурността на придвижването “.

Според него този метод ще допринесе за понижаване на травматизма и ще послужи за предварителна защита против пътно-транспортните катастрофи. Той се обърна с зов и към всички водачи за рационално държание по неприятните ни пътища все още.

„ България сега няма настояща тактика за развиване на републиканската пътна мрежа, макар че според Закона за пътищата би трябвало да има такава. Последната е изтекла през 2022 година От години липсват и тригодишни или едногодишни капиталови стратегии за развиване, настоящ ремонт и поддържане на пътищата. “

Той напомни, че в страната ни годишно стават огромен брой произшествия със стотици починали и хиляди ранени . Цеков изрази вяра, че съвместената работа на институциите и гражданския бранш, посредством решения и послания, да докара до възстановяване на държавната политика за пътната сигурност .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР