Основателят на руската паравоенна групировка Вагнер Евгений Пригожин заплаши да

...
Основателят на руската паравоенна групировка Вагнер Евгений Пригожин заплаши да
Коментари Харесай

Купчини от хиляди тела“. Ръководителят на Вагнер“ заплаши, че ще изтегли войските си от Бахмут

Основателят на съветската паравоенна формация Вагнер Евгений Пригожин заплаши да изтегли войските си от бедстващия украински град Бахмут, в случай че проблемите с доставките на муниции не бъдат решени.

" Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които слагаме в ковчези и изпращаме вкъщи ", казаПригожин в изявление за съветския боен блогър Семьон Пегов. „ Загубите са пет пъти по-големи от нужното поради неналичието на артилерийски муниции “, сподели Пригожин.

" Вагнер “ управлява съветския напън за завладяване на Бахмут от предходната година, само че не съумя да отблъсне украинските бойци, които към момента държат западните елементи на града.

Бахмут е основен транспортен възел в района на Донецк. През последните няколко месеца в региона се водят едни от най-ожесточените борби с огромни жертви и от двете страни. Пригожин предизвести, че изтеглянето на „ Вагнер “ от Бахмут ще докара до срив на Русия по други елементи от 1000-километровия фронт.

Ръководителят на " Вагнер " сподели, че е изпратил писмо до съветския министър на защитата Сергей Шойгу с молба за доставки във допустимо най-кратък период. " Ако дефицитът на муниции не бъде запълнен, ние сме принудени (за да не бягаме по-късно като страхливи плъхове) или да се изтеглим, или да загинем ", сподели Пригожин.

Междувременно продължава натискът на съветските сили по оста Бахмут-Адвиевка-Маринка. Регистрирани са 48 несполучливи офанзиви против украински позиции, споделиха от Генералния щаб на Украйна в ежедневната си информация в събота.

На фона на следващите съветски офанзиви украинският президент Володимир Зеленски прикани съдружниците и сътрудниците на Украйна да дават на Украйна по-добра противовъздушна защита. Най-малко 25 души, в това число няколко деца, бяха убити при вълна от съветски удари против украински градове, в това число столицата Киев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР