Основателят на онлайн магазина Алибаба и един от най-богатите хора

...
Основателят на онлайн магазина Алибаба и един от най-богатите хора
Коментари Харесай

След 3 г. неизвестност Джак Ма мистериозно се появи в Китай

Основателят на онлайн магазина " Алибаба " и един от най-богатите хора в света - Джак Ма, се появи в учебно заведение в китайския град Ханджоу, откакто изчезна от обществения живот преди към три години, заяви Би Би Си в понеделник.

58-годишният мъж не се показвал обществено, откогато подлага на критика китайските финансови регулатори през 2020 година

Ма беше най-известният китайски милиардер, липсващ на фона на репресии против софтуерните бизнесмени, показва Би Би Си.
 Как Китай стегна примката към онлайн колосите си Как Китай стегна примката към онлайн колосите си
Той неотдавна се завърна в Китай след повече от година в чужбина, заяви в. " Саут Чайна морнинг пост " (South China Morning Post). Вестникът, благосъстоятелност на " Алибаба ", разяснява, че Ма е направил къса спирка в Хонконг, където се е срещнал с другари и е посетил ревюто за интернационално изкуство Art Basel.

Добавя се, че Ма е пътувал до разнообразни страни, с цел да научи за селскостопанските технологии, само че не се загатва за какво е липсващ от общественото пространство през последните години.

Ма, някогашен преподавател по британски, се срещна с личния състав и обиколи класните стаи в учебното заведение " Юнгу " в Ханджоу, градът, в който се намира централата на " Алибаба ".

Той е приказвал пред учениците за евентуалните провокации на изкуствения разсъдък пред образованието, съгласно страницата на учебното заведение в обществените медии. " ChatGPT и сходни технологии са единствено началото на ерата на изкуствения разсъдък. Трябва да използваме изкуствен интелект за решение на проблеми, вместо да бъдем следени от него ", е представен да споделя Ма.

Някога най-богатият човек в Китай, Ма се отхвърли от контрола над колоса за финансови технологии " Ант груп " (Ant Group) през януари тази година.

Някои коментатори го възприеха като още едно доказателство, че той е изпаднал в недружелюбност пред Китайската комунистическа партия, тъй като е станал прекомерно прям и прекомерно всесилен.

През октомври 2020 година Ма сподели на финансова конференция, че обичайните банки в Китай имат " нрав на заложна къща ".

Следващия месец плануваното от " Ант " предложение на фондовия пазар на стойност £26 милиарда, което би било най-голямото в света, беше анулирано в последния миг от китайските управляващи, които цитираха " огромни проблеми " при регулирането на компанията.

Оттогава има известия, че Ма е бил виждан в разнообразни страни, в това число Испания, Нидерландия, Тайланд и Австралия.

Миналия ноември вестник " Файненшъл таймс " заяви, че Ма живее в Токио от шест месеца.

 Джак Ма към този момент не живее в Китай, написа Джак Ма към този момент не живее в Китай, написа " Файненшъл таймс "

Когато Ма за първи път спря да се появява обществено, се говореше, че е бил подложен под домакински арест или е бил арестуван по различен метод.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР