Основателят на Microsoft Бил Гейтс вече също се е отказал

...
Основателят на Microsoft Бил Гейтс вече също се е отказал
Коментари Харесай

Вече и Бил Гейтс използва Android вместо Windows Phone

Основателят на Microsoft Бил Гейтс към този момент също се е отказал от мобилната операционна система на компанията. Това сподели самият той по време на изявление за телевизия Fox News.

Гейтс е срещу най-известната клавиатурна композиция

Защо Бил Гейтс самичък си мие чиниите и още негови привички

Гейтс беше един от огромните последователи на Windows Phone и използваше и защитаваше платформата интензивно. Microsoft обаче по този начин ине съумя да притегли необикновен интерес на потребителите към мобилната си операционна система. А това лято даже спря поддръжката на Windows Phone за сметка на Windows 10 Mobile.

Бил Гейтс забранил на децата си да употребяват смарт телефони

Последната обаче също към момента не е изцяло подготвена и има напълно малко устройства на пазара с нея. Явно те не са се харесали на Гейтс, тъй като в изявлението той споделя, че неотдавна е сменил телефона си с модел, който употребява Android за операционна система. Все отново, Гейтс не се е отказал изцяло от софтуера на компанията като споделя, че е конфигурирал доста от приложенията на MIcrosoft за Android.

Това в действителност в огромна степен е и актуалната тактика на софтуерния колос. Компанията поставя по-малко старания върху личната мобилна платформа, само че за сметка на това интензивно създава мобилни приложения за конкурентните операционни системи.

Задържаха българския „ крал на хакерите “, обвинен за източване на сметки на Бил Гейтс

Решението на Гейтс обрисува дългата и сложна история на мобилните платформи на Microsoft, отбелязва и онлайн изданието CNET. Първата мобилна операционна система на Microsoft е Windows CE и излиза през 1996 година, като четири години по-късно е сменена от Windows Mobile и се употребява най-вече от джобни компютри.

10 сбъднали се прогнози на Бил Гейтс от 1999 година

След появяването на iPhone през 2007 година обаче джобните компютри на процедура са сменени от смарт телефоните, а Microsoft взема решение да размени Windows Mobile с Windows Phone. Макар и добра идея, платформата оставя непрекъснато усещане, че не е довършена, липсват значими функционалности, няма и огромно многообразие от приложения. Компанията също наподобява по-съсредоточена върху преработката на Windows 10 и Windows Phone остава на назад във времето в продължение на две години, а към този момент е сменена от Windows 10 mobile, която за в този момент като че ли върви по същия път.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР