Основателят на FTX и Alameda Research, Сам Банкман-Фрийд, даде показания

...
Основателят на FTX и Alameda Research, Сам Банкман-Фрийд, даде показания
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрийд не е разбирал от криптовалути като е стартирал FTX

Основателят на FTX и Alameda Research, Сам Банкман-Фрийд, даде показания по време на правосъдния развой за машинация на 27 октомври, като разкри, че е имал лимитирани знания за криптовалутите, когато е основал Alameda през 2017 година

CNN Business обезпечи директно предаване на седемчасовите показания на Банкман-Фрийд, по време на които той призна, че при основаването на Alameda Research е имал обикновени знания за криптовалутите.

Забележително е, че FTX се появи през 2019 година с първичната цел да създаде по-удобна за потребителите платформа за търговия за евентуална продажба на Binance. Траекторията обаче се промени с повишаването на потребителската база:

В един миг Банкман-Фрийд изрази угриженост по отношение на уменията на управническия екип в Alameda. Два месеца преди окончателния срив на Alameda Research той е основал документ, в който се предлага евентуално закриване заради възприетите “ ” за компанията.

По време на показанията си той си спомни, че е бил смутен от неналичието на солидни тактики за хеджиране, изключително при положение на спад на пазара, от страна на основния изпълнителен шеф на Alameda, Каролин Елисън. Преди това Каролина бе определила загрижеността на Банкман-Фрийд за хеджирането като несъразмерна паника по видимо незначителен въпрос.

Интересно е, че когато беше запитан за персоналния си метод, създателят на FTX се разказа като “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР