Ще отнеме време да се реформира градската мобилност, защото положението,

...
Ще отнеме време да се реформира градската мобилност, защото положението,
Коментари Харесай

Изграждат буферни паркинги край трите линии на метрото

Ще отнеме време да се реформира градската подвижност, тъй като ситуацията, което заварваме не е положително. това разяснява в „ Денят стартира “ зам.-кметът по превоз и градска подвижност на София Илиян Павлов.

Той уточни, че с новия бюджет за превоза ще има средства за всичките му посоки. От 7 май се пуска нова трамвайна линия а нископодови, климатизирани трамваи ще вървят по линия 6. Цената на билета няма да се усилва.

„ Трябва да се работи за по-бърз и по-удобен градски превоз, с цел да притеглим повече пасажери “, уточни Павлов.

В момента парите от платено паркиране отиват назад в градския превоз, изясни той.

„ Тази година заложихме много милиони за построяването на нови паркинги, ще се строят буферни паркинги на трите линии на метрото. Имаме бюджет, който ще използваме за проектирането на 15 монтажни паркинги в кварталите. Буферните паркинги вървят паралелно със градежа на метрото “.

В пълномощията на Столичния общински съвет е дали да вкара синя зона и в неделя – Павлов е на мнение, че разпоредбите са остарели и неефективни.

„ Прекъсването на зоната в неделя затормозява живеещите в центъра на София. Също по този начин зоната работи до прекомерно рано вечер. Обсъждат се разнообразни хрумвания, само че всички те варират по западен модел, който демонстрира верните стъпки тази зона да се реформира “.

Той разяснява и ремонта на бул. „ Патриарх Евтимий “ – уточни, че сега той се употребява на 100% от коли, а с построяването на велоалея и бус лента ще бъдат включени участинци в придвижването.

„ Създавайки опция за хората, които отиват с кола в центъра, в действителност оказваме помощ на жителите в центъра, защото това ще понижи трафика и ще освободи повече паркоместа за тях “.

Павлов изясни, че загубата на паркоместа по булеварда ще е минимална, като ще бъде отворен буферен паркинг на ЦГМ. Обмислят се и разновидности за още паркоместа към стадион „ Васил Левски “.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР