Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви, че

...
Основателят на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви, че
Коментари Харесай

Пригожин обяви, че е в администрацията на Бахмут, но в западните квартали остават украински сили

Основателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи, че подразделенията му са в центъра на Бахмут и държат администрацията на града, месеци откакто стартира водена от бойците акция за завладяването му. В същото видео той загатна и погубен фамозен боен блогър по време на лекция в свързвано с него кафене в Санкт Петербург.

Автентичността на фрагментите не може да бъде доказана, а и следва Украйна (и публична Русия) да разясняват. Пригожин постоянно разгласява известия за обстановката на терен дни преди съветското министерство на защитата да ги удостовери, само че от време на време те биват опровергавани, съобщи Дневник.

Във видеоклип, за който твърди, че е сниман в центъра на града, той обяснява, че силите му държат градската администрация и над нея е повдигнат флагът им, дружно с целия централен квартал. След това признава, че в западните квартали на Бахмут остават украинските сили.

В сводката си от неделя украинският общоприет щаб съобщи, че опитите за взлом на Бахмут не стопират и че " бранителите ни мъжествено държат града, отбиват многочислени офанзиви на съперника ". В новата тази сутрин няма съществена смяна: " По бахмутското направление врагът не стопира да нападна Бахмут, пробва се да го вземе под цялостен надзор. Войниците ни отблъснаха над 20 противников офанзиви. "

Снощи близкият до украинската войска боен анализатор Олег Жданов съобщи, че центърът на града е атакуван от изток, север и юг и е обзет от сражения. Русия забави настъплението към Бахмут в интерес на южно разположената Авдиивка в последните седмици.

" В памет на Владлен Татарски "

Клипът е публикуван в обвързвания с пресслужбата му канал в " Телеграм " " Кепка Пригожина " и стартира с оповестяване на датата и часа. " Зад мен е постройката на градската администрация. " ТАСС предаде думите му като водеща вест, само че с акцента, че той е съобщил за " издигането на съветския байрак над администрацията на Артьомовск " и употребява остарялото име на града (докато Пригожин употребява украинското, Бахмут) в миг, когато " Вагнер " бива споменавана все по-внимателно в съветските медии.

Пригожин приказва и демонстрира две флагове, съветското и знамето на ЧВК " Вагнер ". За второто изяснява:

За първото прецизира, че на него написа: " На Владлен Татарски - ще те помним с положително. " Това е фразата, отдадена на известния боен блогър (и участник в бойните дейности в Украйна) Владлен Татарски, който бе погубен през вчерашния ден в атентат в кафене в Санкт Петербург, обвързвано от съветски медии с компания на Пригожин.

В една от последните си изявления Татарски, постоянно сериозен към метода на съветската войска във войната, обърна внимание на билборд, рекламиращ " Вагнер ", и загатна, че се надява тези изображения да са необичайност по улиците на Русия просто тъй като към момента не са поръчани задоволително от тях.

В някои съветски издания се появи непотвърдена информация, че Пригожин е считал да посети лекцията, по време на която бе погубен Татарски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР