Основателят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос сподели в

...
Основателят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос сподели в
Коментари Харесай

Джеф Безос дарява $200 милиона на музей

Основателят на Amazon и Blue Origin Джеф Безос показа в особено изказване от тази седмица, че ще подари сумата от $200 милиона на музея „Смитсониън“, предава „Роу стори“. Това и ще е най-голямото подаяние към музея в неговата история.

$70 милиона от цялата сума ще отиде за реновиране на Националния музей на космоса и въздухоплаването, а $130 милиона за построяването на нов учебен център, който ще бъде кръстен на Безос. Bezos Learning Center ще се обитава в напълно нова постройка, която ще се построи край парка „Нешънъл мол“ и ще създава стратегии и разнообразни действия, които да насърчат интерес в подрастващото потомство към математиката, науката, технологиите, инженерните науки и изкуствата, добавя изданието.

„Още от основаването си, „Смитсониън“ се е облагодетелствал, както от федерално финансиране, по този начин и от великодушието на донори-визионери“, споделя във връзка желанието на Джеф Безос секретарят на музея Лони Бънч. „Този исторически подарък ще помогне на „Смитсониън“ да реализира своята цел за достигането до всяка една класна стая в Америка благодарение на образователен център на международно равнище, който има в сърцето си вдъхновението и достъпа на всички до него“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР