+++ Осмото поколение на BMW Серия 5 ще се предлага

...
+++ Осмото поколение на BMW Серия 5 ще се предлага
Коментари Харесай

„Осем по пет е 50“. През юбилейната година заводът в Динголфинг празнува със старта на производството на BMW i5

+++ Осмото потомство на BMW Серия 5 ще се предлага и в изцяло електрически вид
+++ Милан Неделкович: „ Електрическата подвижност е новата нормалност в мрежата от индустриални мощности “
+++ Въвеждане на пазара на 15 BEV модела от 2021 до 2024 година по целия свят
+++ През 2024 година заводът в Динголфинг с над 40 % електрически дял

Новото BMW Серия 5, а с него и новото напълно електрическо BMW i5 отпразнуваха формалния старт на производството през днешния ден в наличието на министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер в завода на BMW Group в Динголфинг. В завода в Долна Бавария, който отбелязва 50 години произвеждане на коли BMW през 2023 година, беше пуснат третият напълно електрически модел в границите на две години след BMW iX и BMW i7. Делът на напълно електрически коли в общото произвеждане в най-голямата европейска индустриална мощ на BMW Group се чака да нарасне до над 40 % през идната година.

Членът на борда на шефовете на BMW AG, отговарящ за производството, Милан Неделкович, сподели: „ BMW i5 и нашият цех в Динголфинг са образец за трансформацията на BMW Group към електрическа подвижност и развиването на нашите фабрики към BMW iFACTORY. Електрическата подвижност е новата нормалност – в нашите фабрики по целия свят. От 2021 година до 2024 година ще интегрираме общо 15 изцяло електрически автомобила в нашата индустриална мрежа. “

BMW Group залага на гъвкави архитектури и предлага на своите клиенти по света множеството си модели с разнообразни разновидности на задвижването. BMW Серия 5 – също като BMW Серия 7 и BMW X1 - ще се предлага както изцяло електрическо, по този начин и с мотор с вътрешно горене и като Plug-in хибрид.

Това изисква високо равнище на еластичност, само че разрешава на компанията да оползотворява добре своите фабрики и да осъществя гамата си съгласно търсенето на клиентите. Неделкович: „ Ние следваме пазара. Желанията на клиентите дефинират по какъв начин наподобява действителната композиция от задвижвания. ” Това стана допустимо с помощта на обширни вложения в индустриалната мрежа. BMW Group влага над 1 милиарда евро за консолидираното на BMW iX, както и на BMW i7 и i5 в автомобилния цех в Динголфинг.

BMW Серия 5 като основен модел от Динголфинг обезпечава нови импулси

През идващите няколко години ръководителят на завода Кристоф Шрьодер чака увеличение на производството на завода с въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5: „ BMW Серия 5 обичайно е главният модел в Динголфинг и този път също ще обезпечи значими импулси за размерите на производството. “ През 2022 година от поточните линии на завода в Динголфинг са слезли над 280 000 автомобила. През идната година, когато ще стартират да се създават BMW Серия 5 Туринг и моделите BMW M5 от осмо потомство, Шрьодер чака произвеждане на над 300 000 автомобила. Щефан Данер, заместник-председател на работническия съвет в Динголфинг, прибавя: „ В допълнение към сполучливия преход към електрическа подвижност, BMW Серия 5 е от основно значение за дълготрайното натоварване на потенциалите на нашия цех и сигурността на работните места. “

50 години BMW коли от Динголфинг

От почти 12 млн. автомобила BMW, създадени до този миг в завода, осем милиона, т.е. две трети, са модели на BMW Серия 5. Това е тясно обвързвано с историята на завода в Динголфинг. Защото тъкмо преди 50 години, през септември 1973 година, от поточната линия в новия тогава авто цех слиза първият автомобил BMW – оранжево-червено BMW 520i от първо потомство. Оттогава заводът в Долна Бавария се трансформира в една от най-известните индустриални местоположения в автомобилната промишленост - и в мотор за икономическото развиване на района. Годишните заплати и хонорари на над 18 000 чиновници на BMW в Динголфинг са над 1 милиарда евро. Броят на доставчиците от Долна Бавария е към 1000. В допълнение към вложенията в завода за коли в Динголфинг, от 2015 година до през днешния ден BMW Group е вложила и над 1 милиарда евро в производството на съставни елементи за електрически задвижвания в тази локация.

Целта BMW iFACTORY

Както и при избора за локализиране на завода в Динголфинг в средата на петролната рецесия при започване на 70-те години, предприемаческата визия на BMW Group за тази локация е явна и през днешния ден. Благодарение на обширните вложения, заводът в Динголфинг е доста добре квалифициран за бъдещето и смяната към BMW iFACTORY е осезаема. Най-добрият образец за това развиване в областите „ lean “ и „ digital “ е спечелването на известното отличие Automotive Lean Production Awards през 2022 година

Освен това технологията на сглобяването е отличена за внедряването на системи за умна камера за наблюдаване на качеството (AIQX), интелигентни логистични решения и IPS-i IT платформата за идентифициране и локализиране на обекти. С новото BMW Серия 7 предходната година заводът също по този начин вкарва пилотно автоматизирано шофиране във фабричната среда (AFW) за направления сред монтажната зала и финалната зона. Със старта на новото BMW Серия 5 внедряването ще се разшири до още по-голям мащаб.

В региона на устойчивостта - " зеленият " аспект на BMW iFACTORY – през последните години местоположението подтиква активността си в голям брой насоки. От поощряване на биоразнообразието във фабричните пространства до отбягване и преработване на боклуци, тъй че на създаден автомобил да се генерират единствено към 600 грама боклуци, до ограничения за декарбонизация. В допълнение към закупуването на зелена електрическа енергия, в региона на топлоснабдяването местоположението има подписан огромен контракт за доставка на локална топлинна сила от районна биомаса. По този метод от средата на десетилетието би трябвало да бъдат покрити към половината от потребностите от софтуерна топла вода, вследствие на което излъчванията на CO2 от инсталацията ще се намалят с 10 до 15 %.

Важни основни решения за бъдещето

Според Милан Неделкович последните вложения в трансформацията на Динголфинг и другите баварски фабрики показват ясния ангажимент на BMW Group към Бавария като местонахождение: „ Девет от 10 създадени автомобила BMW в този момент се продават на клиенти отвън Германия. Въпреки това тук са над половината чиновници от нашите чиновници, най-много в Бавария. И макар цялата интернационализация, която е нужна, с цел да можем да растем по световно уравновесен метод, Бавария остава значим дирек на BMW Group и нейната индустриална мрежа. “

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР