Още вчера казахме, че започнаха различни обсъждания, но те са

...
Още вчера казахме, че започнаха различни обсъждания, но те са
Коментари Харесай

Николай Денков: Разговорът е дали ГЕРБ ще подкрепят правителство на ПП-ДБ, но без техни представители

„ Още през вчерашния ден казахме, че започнаха разнообразни разисквания, само че те са в доста начален стадий. Трябва да минат през национални препоръки. Но всичко, което излиза сега, е в областта на слуховете. “ Така акад. Николай Денков разяснява в ефира на bTV появилите се възможни имена на министри в кабинет на ПП-ДБ.

Акад. Денков не отговори дали той е спряган за министър председател. „ В момента работя по програмата, аз по този начин съм привикнал – работя си по стадии, сега работим да забележим дали може да я съставим “, уточни той, като призна, че е главният договарящ с съперниците, тъй като е по-диалогичен: „ Това, което оказва помощ, е, че съм даже малко по-стар, малко по-спокоен и оттова малко по-лесно повеждам диалози с хора, които са наши съперници. “

Експертният кабинет без политически лица не одобряваме за доста уместно, тъй като това значи, че няма да има кой да носи политическа отговорност. Разговорът се състои единствено в едно – когато има кабинет и стратегия, дали ГЕРБ ще го поддържат, или не. Запитан дали имената, появили се като разновидности за министър председател и министри от Политическа партия, са правилни, Денков отговори по този начин: Лично аз считам, че са изцяло несправедливи и политически стимулирани офанзивите против Асен Василев. И да – виждам Асен Василев в един подобен кабинет, сподели Денков.

„ Вчера беше доста забавен диалогът във връзка с бюджета, когато седнаха специалистите от двете обединения – видя се, че може дефицитът да е 3 %. Има единодушие сред всички водещи политически сили за недостига да е 3% “, уточни още ученият в поддръжка на позицията си, че Асен Василев би могъл да оглави финансовото министерство.

По концепцията Кирил Петков да оглави като вицепремиер службите за сигурност и приемането на България в Шенген, Денков уточни, че Петков има изключителни връзки на европейско равнище и напомни, че „ четирима министър председатели на европейски страни излязоха да го поддържат по време на предизборната акция, което значи, че те му имат доверие “. „ Казвам какви са качествата му, които могат да се употребяват в предстоящ кабинет “, уточни Денков.

Запитан дали Атанас Атанасов от Демократична България може да стане вътрешен министър, Денков отговори по този начин: „ Имаме цялостната опция да комбинираме политически лица с експертиза. В момента върви развой, в който никое име не е ясно, това са клюки, няма решение. Има доста качествени хора в Демократична България и Политическа партия, хубаво е, че в тези диалози има избор “. Той обаче удостовери, че това са някои от имената, които са обсъждани като разновидности.

Денков още веднъж напомни трите сюжета пред страната: в случай че ГЕРБ желаят да създадат кабинет, да го създадат. Или от ПП-ДБ ще намерим метод да съставим държавно управление, само че то не може да бъде нито съдружно с ГЕРБ, нито с техни представители. Ако не стане – отиваме на избори, сподели още Николай Денков.

Не може да приемем хора от ГЕРБ, тъй като това сме дали обещание на гласоподавателите. От служебния кабинет не сме обсъждали имена на министри, само че един Крум Зарков да вземем за пример можем да приемем.

През януари ние представихме една програмна декларация с доста значими цели, които значително ще представим и в този момент в нашата стратегия. Ако има подобаващи оферти от ГЕРБ – да, може да ги включим в нашата стратегия, допусна депутатът от Политическа партия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР