Още в първия ден като премиер Риши Сунак назначи своя

...
Още в първия ден като премиер Риши Сунак назначи своя
Коментари Харесай

Връща ли си Риши Сунак уволнените от Тръс министри? frognews.bg

Още в първия ден като министър председател Риши Сунак назначи своя екип. Една част от измененията бяха предстоящи, до момента в който други изненадаха депутатите.

 

Доминик Рааб се връща на поста вицепремиер и министър на правораздаването. На поста вътрешен министър се връща Сюела Брейвърман, която предходната седмица се отдръпна от тази позиция поради нарушение на разпоредбите за държание на министрите.

 

На досегашната си служба като министър на защитата остава и Бен Уолъс, както и Джереми Хънт, който ще бъде министър на финансите.

 

Друго познато лице в новия кабинет е Джеймс Клевърли, който резервира поста си на външен министър, който заемаше при късото ръководство на Лиз Тръс.

 

Съединени американски щати и Англия ще продължат да поддържат Украйна. Това стана ясно от телефонния диалог, който Джо Байдън и Риши Сунак са провели. Говорителят на " Даунинг стрийт " 10 заяви, че английският министър председател е дал заричане на украинския президент Зеленски непрекъсната и мощна поддръжка, както до момента.

 

Предстои среща сред Байдън и Сунак на Форума Г-20 в Индонезия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР