Конкретният случай, за който разказват, е от петък вечерта -

...
Конкретният случай, за който разказват, е от петък вечерта -
Коментари Харесай

Читатели на ФрогНюз: Романтика в БДЖ - петък вечер, а ние чакаме ...

Конкретният случай, за който описват, е от петък вечерта - 17 май 2024 година. Един от последните вечерни влаковете от София за Мездра, който стопира на всички обитаеми места по дефилето, би трябвало да замине в 21:55 часа (КПВ 20205). Макар че на перона има композиран трен, на пасажерите е казано да не се качват в него, а да изчакат идването на различен трен.

" В 21:55 часа на перона нямаше различен трен, единствено този, в който ни споделиха да не се качваме. В 21:55 часа оповестиха, че ще има 20 минути забавяне. Стояхме на перона, беше студено, духаше. Стоим и чакаме. След 20 минути още нямаше различен трен, никой нещо не споделяше. Продължаваше да няма различен трен и нищо да не се случва. Не споделиха нищо повече. Около 22:25-30 часа видяхме, че идва някакъв трен, който се залепи към влака, който от самото начало стоеше на перона. Казаха, че първият трен ще дърпа втория до Мездра.

 

Не мога да схвана, щом имаше една мотриса, за какво просто не се качихме там, вместо да чакаме на перона в студа. Не разбрахме логиката на БДЖ ", пишат нашите читатели.

 

Причината да ни потърсят е, че желаят да дадат публичност на случая. Обръщат се към нас след описа ни от дълбините на БДЖ -.

 

В случая, от фрагментите, които ни изпращат, виждаме, че този път пасажерите имат шанс - влакът е нов и относително чист. Пътуват с така наречен " Сименси " - електрически мотрисни влакове, които се употребяват на къси дистанции. 

.

" Можеше да останем на този перон и да продължим романтиката цяла нощ ", пишат нашите читатели. Причината - на процедура това е последният комфортен трен към обитаемоте места сред Курило и Мездра - измежду които Владо Тричков, Реброво, Томпсън, Своге, Бов, Церово и Лакатник и така нататък

Правим инспекция в разписанието на влаковете в това направление и виждаме - КПВ 20205, който потегля в 21:55 часа, е предпоследният трен от София към  Мездра. След него трен има в 22:00 часа (БВ 2627), където е и уловката - в случай че този в 21:55 часа не тръгне, вероятността пасажерите да нямат време да се трансферират на другия е огромна. 

.

 

Има и още една измама - БВ 2627 е бърз трен за Варна, надлежно не стопира на всички гари и спирки. Спирка прави единствено в Курило, Реброво, Своге, Церово, Бов, Лакатник, Зверино и Мездра. За информация - до Мездра, която е крайната му дестинация, КПВ 20205 прави общо 29 спирки.

 

След таман по направлението София-Мездра, по което хиляди хора пътуват всекидневно до работните си места, част от директните влакове пътуват през Казичене. Такъв е казусът с БВ 2627 за Варна. Това, несъмнено, лишава и повече време в път.

 

С други думи - пасажерите през вчерашния ден вечерта нямат огромен избор - или изчакват КПВ 20205 в 21:55 да отпътува в някакъв миг, или пробват да се трансферират за времето от 5 минути на БВ 2627, който по разписание потегля в 22:00 часа. Могат да се трансферират обаче при доста условности - огромна е вероятността този трен да не стопира на тяхната гара, защото е бърз и спирките му са лимитирани. Също по този начин, обикаля през Казичене и пътува по-дълго, което в тази ситуация, описват читателите ни, не е толкоз огромен проблем:

 

" Свикнали сме за закъснения, значимо е да стигнем ".

" Проблемът в тази ситуация даже не е в чакането или в закъснението. Проблемът е, че няма информация. Оставени сме да стоим късно вечер на перона на Централната ЖП гара, което надалеч не е най-приветливото място на света, не получаваме информация, разчитат, че сме привикнали на целия им безпорядък и търпеливо и покорно ще изчакаме ", показват читателите ни.

.

" Разбираме, че на влаковете. Тези промени обаче са толкоз безредни, че човек не знае нито дали ще отпътува, нито дали ще стигне, нито по кое време вероятно ще се случи това. Малко е на шанс - някои влакове пътуват обикновено, други тотално не. Ако имаш шанс, всичко ще е наред. Ако нямаш - висиш и чакаш, до момента в който вероятно нещо се случи ".

 

В случая особена фрустрация буди и възбраната да се качат във към този момент композирания трен, който в последна сметка дърпа този, който дочакват след към 30 минути.

" Време е придвижването да се възстановява. Ремонтът е плануван за 15 месеца, не може да пътуваме по този начин толкоз време ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР