Още тази година да бъдат проведени конкурси за всички незаети

...
Още тази година да бъдат проведени конкурси за всички незаети
Коментари Харесай

Търсят 5000 нови войници за армията, вдигат заплатите

Още тази година да бъдат извършени състезания за всички незаети войнишки длъжности. Това се закани министърът на защитата Стефан Янев при откриването на годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов. Темата тази година е адаптиране на българската войска към тактиката на НАТО за защита, написа " 24 часа ".

Янев не сподели какъв брой тъкмо хора ще бъдат назначени. Според последните данни обаче незаетите места в армията са към 5000.

Привличането на нови хора ще стане и с повдигане на заплати и още по-големи обществени придобивки за военните, обясни Янев.

Министърът има намерение и още тази година да задвижи плана за пазаруване на нови бронирани машини за Сухопътните войски, който се провали поради прекомерно високи цени на компаниите производители. България планираше да даде към 1 милиарда лева за новите бойни машини, а офертите надвишиха лимита съвсем двойно.

Струпването на съветски войски по границите на Украйна към този момент е опасност за района, стана ясно от изявлението на Янев. Само преди месец министърът смяташе, че няма директна опасност от Русия и няма потребност от приемане на засилени контингенти от НАТО на наша територия.

Москва получава стратегическо преимущество, съобщи през днешния ден Стефан Янев. Освен това той бил смутен и от нарушение на салдото на силите в Черно море.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР