Още при съставянето на това правителство в нито един момент

...
Още при съставянето на това правителство в нито един момент
Коментари Харесай

Ковачевски: Не се обвързвам с дати, преговорите с ЕС зависят от България и страните-членки

Още при съставянето на това държавно управление в нито един миг не се обвързах с дата за започване на договарянията с Европейски Съюз, тъй като тази дата не зависи от нас, а от две страни, защото имаме открит спор. С Република България, която наложи несъгласие на началото на договарянията, само че подвластен и от решението на Европейски Съюз, т.е. от всички 27 страни-членки, сподели министър председателят Димитър Ковачевски. Той оцени, че прекомерно дълго са били заложници на дати, които от своя страна не зависят от македонската страна, оповестява македонското електронно издание

„ Ако погледнете известията за Република Северна Македония, ще видите четири позитивни. Доколко е в съгласие нашето законодателство с европейското, както и споразуменията по другите глави, доста ясно се вижда, че страни, които договарят и по 10 години, имат по-малко съгласувани закони от нашата страна “, съобщи Ковачевски. Министър-председателят съобщи, че няма информация за съдружния съвет, който ще се организира в София и на който по предварителни данни, съществена тематика ще бъдат връзките сред двете страни.

„ Както информирахме с българския министър председател Петков след срещата ни в Рим, към момента няма документ, който да е допустим и за двете страни, който да бъде основа за започване на договарянията с Европейски Съюз и унищожаване на ветото от страна на България “, в умозаключение сподели Ковачевски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР