Още при появата им преди няколко години беше пределно ясно,

...
Още при появата им преди няколко години беше пределно ясно,
Коментари Харесай

Дронове ще ни спасяват в кризисни ситуации


Още при появяването им преди няколко години беше пределно ясно, че дроновете ще намерят приложение в доста и разнообразни промишлености.

На доста места по света се правят доставки посредством дрон, а от известно време се приказва и за избавителни дронове, които могат да заместят хората в спешни обстановки.

Учени от университета в Цюрих са създали дрон, който може да се промуши през дребни отвори в паднала или горяща постройка да вземем за пример.

Уникалното за този първообраз е, че може да трансформира формата си по време на полет и по този начин да се наглася съгласно условията на средата към него, с цел да доближи на другояче недостижими места.

 Снимка 396702

Дронът все още разполага с избрани отбрани, които му оказват помощ да не се блъска. Четирите му " ръце " могат да подвигат дребни предмети и да застават в най-различни позиции, без това да афектира полета на машинката.

В момента екипът създава AI логаритми, които ще разрешат на дрона да " опознае " средата и да си сътвори 3D карта. Благодарение на тях, дронът ще може напълно самичък, без човешка интервенция, да направлява и преценя обстановките.

Дронът ще може да замести пожарникарите или избавителните екипи в голям набор спешни обстановки, които постоянно костват човешки животи.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР