Още през 90-те години на XX век Германия е имала

...
Още през 90-те години на XX век Германия е имала
Коментари Харесай

Страни от НАТО имали образец от Новичок още преди десетилетия

Още през 90-те години на XX век Германия е имала пример от невропаралитичното вещество, с което бяха отровени съветският разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това твърди журналистическо следствие на няколко германци медии - Süddeutsche Zeitung, Zeit и малките екрани NDR и WDR.
В своя взаимна обява четирите медии споделят, че пример от вещество от фамилията на " Новичок " е получен от немското външно разузнаване Разузнавателна служба на ФРГ от съветски академик, който бил вербуван още през 90-те години на предишния век, написа в. " Сега ". Той е предал веществото в подмяна на леговище за него и фамилията му в Германия.
" Информацията за класа оръжия, прочут като " Новичок ", създадени в някогашния Съветски съюз, значително произлиза от до момента незнайна секретна интервенция на Разузнавателна служба на ФРГ ", се споделя в обявата.
Според обявата немското разузнаване е уведомило за случая американските и английските разследващи служби след разбора и дребни количества от отровата по-късно са били създадени в няколко държави-членки на НАТО, с цел да се тестват западните защитни средства, съоръжение за проби и противоотрови.
По инструкции на тогавашния немски канцлер Хелмут Кол немското разузнаване е уведомило за даденото вещество своите съдружници - Съединени американски щати, Англия, Франция, Холандия и Канада. В някои страни даже е почнало произвеждане на дребни количества " Новичок ", с цел да се създаде противоотрова против него. Русия не е била осведомена за това, " с цел да не помрачават връзките с Борис Елцин ". Пробата е била оценена в Швеция и химическата формула е била предоставена на немското държавно управление и армията. Западните страни са употребявали информацията за създаването на насрещни ограничения.
Говорител на Министерството на защитата в Берлин удостовери, че немската войска е направила проучвания за отбрана против химически, биологически, радиоактивни и нуклеарни оръжия в сходство с интернационалното право, само че не може да разкрие детайлности, с цел да не излага на риск военнослужещите и популацията, като компрометира създадените в следствие от разбора средства за отбрана. От Разузнавателна служба на ФРГ отхвърлиха коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР