Още преди автомобилите на ток да станат толкова популярни колкото

...
Още преди автомобилите на ток да станат толкова популярни колкото
Коментари Харесай

Този електрически SLS AMG се продава за над 1 милион евро

Още преди колите на ток да станат толкоз известни колкото са сега и преди някой да си намерения, че спортните коли на ток ще бъдат известни в идващите 10 години, от Mercedes демонстрираха електрическа версия на най-спортния си модел.



Показан през 2012 година на автомобилното ревю в Париж и влезнал в продажба от идната година, предстоящо SLS AMG Electric Drive не се радва на изключително огромна известност, като доказателство за това е и продажбата на по-малко от 100 екземпляра през годините. Именно един от тях се предлага от акуционна къща в Нидерландия.



Конкретния автомобил е доставен в Швейцаря през 2013 година, а оттогава до в този момент е минал малко под 3800 километра. Обслужван е само в публични сервизи на Mercedes, като за това са приложени и съответните доказателства.



За задвижването дават отговор четири електромотора със сумарна мощ от 740 конски сили и въртящ миг от 1000 нютон метра. Батерията е с потенциал от 60кВч, а обещаният пробег от завода е 250 километра.



Като нов моделът е коствал към половин милион евро, приравнено към днешните цени, а сега се желае малко над 1 милион евро, с цел да се сдобиете с електриково зеленото AMG на ток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР