Още по темата29.01.2019 / 12:28Бетонираха дървета при ремонта на варненската

...
Още по темата29.01.2019 / 12:28Бетонираха дървета при ремонта на варненската
Коментари Харесай

Отговор от общината: Не се страхувайте за тези дървета във Варна, положена е горска пръст, оставено е място. Ще има павета

Още по темата29.01.2019 / 12:28Бетонираха дървета при ремонта на варненската улица „ Баба Тонка "! Плащаме за плана 650 хиляди лв. без Данък добавена стойност

Снимки: Фейсук, Борис Ангелов

Община Варна даде през днешния ден пояснение за бетонираните дървета на улица в ремонт, за които " Петел " събощи през вчерашния ден. За случая сигнализира гржаднин във Facebook.

Ето какво гласи позицията на екипа на кмета Иван Портних:

" По мотив публикуваната през вчерашния ден фотография за бетониране на дървета, от дирекцията прецизират, че на въпросния терен е положен насип от материал, който служи като основа за редене на павета. Трасето е нивелирано, след което към самите дървета е оставено място, положена е горска пръст и са сложени бордюри. "



От общината дадоха и следните детайлности за плана:

" Основен ремонт и реорганизация се прави на ул. „ Баба Тонка “ във Варна, оповестиха от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна. В сектора към този момент са сменени напълно водопровода и канализацията, сега се работи по преасфалтиране на уличното платно, слагат се павета и бордюри, построяват се нови паркоместа по цялото продължение на улицата, прави се озеленяване и ще бъде построена велоалея. Обектът е временен и е част от финансовата стратегия на Община Варна. "

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР