Още по темата27.12.2019 / 14:18Общински съвет-Варна ще плаща 960 лева

...
Още по темата27.12.2019 / 14:18Общински съвет-Варна ще плаща 960 лева
Коментари Харесай

Телевизия „Черно море“ спря. Няма кой да излъчва на живо общинския съвет във Варна

Още по темата27.12.2019 / 14:18Общински съвет-Варна ще заплаща 960 лв. дневно да го излъчват по частна телевизия " Черно море ". В нея работят двама съветници от ГЕРБ

Редактор: Веселин Златков

e-mail: [email protected]

След като на 1 април излезе последният брой на варненския ежедневник „ Черно море “, от през вчерашния ден спря и излъчването на едноименната телевизия. Спирането на тв „ Черно море “ непосредствено основава проблем за работата на Общински съвет – Варна, защото това беше каналът, който предаваше онлайн сесиите на локалния парламент.

Засега Общинският съвет не е подготвен с опция на директните излъчвания по спряната телевизия, научи „ Петел “. Проблемът е сериозен, изключително в сегашната обстановка, в която достъпът до съвещанията на съвета за медии и жители е спрян като мярка против разпространяването на ковид. Сесиите на локалния парламент, както и съвещанията на комисиите му са обществени по закон и на тях може да участва всеки, който пожелае. Ограничаването на публичността и прозрачността е престъпление.

В настоящето изключително състояние комисиите заседават онлайн, а видео записи от дебатите се популяризират до медиите от пресцентъра на съвета. Последното съвещание пък беше на 16 април и беше при закрити врата, като беше излъчено директно по „ Черно море “.

След прекъсване на малкия екран, кардиналното решение е сесиите на Общински съвет – Варна да се излъчват в онлайн в уеб страницата му, споделиха от пресцентъра на съвета за „ Петел “. Подобна процедура има Столичния общински съвет, както и други локални парламенти в страната. За момента обаче към момента няма основани механически условия за това.

Ново съвещание на общинския съвет се чака скоро. Една от аргументите за това е нуждата за решение за връчване на годишни награди „ Варна “ за просвета и обучение, което става по традиция в навечерието на 24 май.

Заедно с това обаче има и още доста настоящи тематики и проблеми, по които локалният парламент би трябвало да вземе решение. Ако той реши да ги вземе без опция съвещанието му да е отворено за медиите и за жителите, заявената бистрота в работата на съвета няма да бъде обезпечена по никакъв метод.

Припомняме също, че в края на предходната година Общински съвет – Варна се споразумя с телевизия „ Черно море “ да продължи да предава директно сесиите му на цена от 960 лв. дневно. Тогава от управлението на малкия екран увериха, че излъчването ще бъде механически и професионално подсигурено.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР