Още по темата: Пловдивчанин нокаутира боксьор номер 1 на Куба

...
Още по темата: Пловдивчанин нокаутира боксьор номер 1 на Куба
Коментари Харесай

Боксьор едва не умря по време на мач, отварят му черепа

Още по тематиката: Пловдивчанин нокаутира боксьор номер 1 на Куба

Руският боксьор Максим Дадашев беше настанен незабавно в болница в Оксън Хил (щат Мериленд) незабавно след мача му с пуерториканеца Субриел Матиас. Срещата беше прекъсната след 11-ия рунд по гледище на секунданта на руснака Бади Магирт.

След това Дадашев е изгубил схващане в съблекалнята и откаран в болница. Лекарите открили съществуването на сериозен оток на мозъка. Затова се наложила незабавна интервенция отваряне на черепа на боксьора.

„ Не съумях по-рано да го уговоря да прекратим мача. Видях го по какъв начин получава от ден на ден удара и си задавах въпроса дали си коства да продължим? Още един удар в главата и той можеше да почине. Не желаех да се случи такова нещо. Предпочетох да ми се сърди няколко дни, само че да не се случи най-лошото “, призна Бади Магирт.

Това е първата загуба в кариерата на 28-годишния руснак. До момента той имаше 13 победи на професионалния кръг, като 11 от тях са реализирани с нокаут. За Субриел Матиас това беше 14-а победа.

„ Надявам се, че с Максим всичко ще бъде наред. Той е превъзходен войник и боец “, разяснява пуерториканският боксьор пред boxingscene.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР