Още по темата: Майката на Мартин разкри подробности за бруталното

...
Още по темата: Майката на Мартин разкри подробности за бруталното
Коментари Харесай

Проверяват Спешния център в Сливен заради смъртта на Криси

Още по тематиката: Майката на Мартин разкри детайлности за бруталното ликвидиране Социалните мрежи гърмят поради убийството на Криси СНИМКА Мартин направи признания за убийството на Кристин

Сливен е в тъга. В града през днешния ден е разгласен ден на печал след жестокото убийството на 7-годишното момиченце в село Сотиря. Прокуратурата желае най-тежката мярка за неотклонение за обвинявания за закононарушението Мартин Трифонов.

Близки, познати и жители на Сливен ще се съберат по-късно денем на бдение в памет на жертвата.

Започва вътрешна инспекция в Центъра за незабавна здравна помощ в Сливен. Тя ще покаже дали екипът на колата за спешна помощ е работил съответно при превозването на детето до болничното заведение.

Според фамилията на жертвата – има неприемливи пропуски. По думите им, лекарят е седнал начело в колата за спешна помощ и не е обърнал внимание на детето.

„ Като пристигна колата за спешна помощ – един възрастен човек, само че не му видях физиономията, единствено държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, не оказа помощ да я качат. Седна начело на седалката и потеглиха. Мен не ме пуснаха. Остави дамата сама, а той се качи при водача, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той въобще не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето на места – то беше живичко ”, сподели Красимир Георгиев, дядо на момичето.

Лекарят занапред ще изяснява дейностите си, само че в случай че се потвърди, че детето е оставено единствено, това е казус – настояват от управлението на Спешния център. Според фамилията бездействието на незабавния екип се оказало съдбовно. Не е ясно и къде е била здравната сестра, която по стандарт е част от реанимационния екип.

Обвиненият за убийството на детето е направил признания, оповестиха от прокуратурата. ДНК тестът също потвърждава съпричастието му.

„ Имаме безапелационни сведения, че е нанесена тежка черепно-мозъчна контузия. Установени са голям брой контузии по тялото на детето. Експертизата потвърждава, че тези контузии, които са открити са породени от корав предмет, а самият причинител е направил признания и е обяснил, че е употребявал освен юмруци, само че е употребявал и камък ”, уточни представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Според версията на обвинявания Мартин Трифонов, той е направил закононарушението под въздействието на алкохол. Негови съученици описват, че като дете самият той бил обект на принуждение.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР