Още по темата: Къмпингите - последното убежище сред Бетономорието Югът

...
Още по темата: Къмпингите - последното убежище сред Бетономорието Югът
Коментари Харесай

Девствените плажове на Иракли под заплаха

Още по тематиката: Къмпингите - последното леговище измежду Бетономорието Югът бие по цени Севера: 4 бона за каравана на брега

Плажът Иракли е обичано място за феновете на дивата природа и девствените морски крайбрежия. Той е ситуиран наоколо до нос Емине и подножието на Стара планина.

На Иракли времето минава бързо, а спомените остават за цялостен живот. Дългите летни дни, когато се събуждате и виждате безкрайното море от палатката, разпъната в близката гора. Посрещате изгрева, до момента в който пиете кафе и слънцето се отразява в кристално чистата вода. Събирате морски камъни и миди, вършиме си пейки от дърво, свирите на китара, пеете песни и забравяте за интернет и обществени мрежи. Вечерите минават във радостни другарски диалози край огъня и шепота на морето. А когато си тръгвате, приказката свършва, тъй като дивото се среща с бетона.

В единия край, наоколо до къмпинга, с висока скорост никнат къщи, хотели и заведения. Дори старите бунгала, благосъстоятелност на разнообразни институции, са превърнати в лъскави къщурки със стъклени предни стени. Нелепо наподобява и новият бар, от който звучи транс, а пред него са поставени две статуи на конски глави.

Въпреки всички митинги против бетономорието, градежите не стопират. Те са в предпазената зона „ Емине-Иракли ", в която живеят предпазени биологични типове. Ако по този начин продължава, скоро феновете на дивото ще си търсят райските кътчета в чужбина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР