Още по темата: Как изглеждат централите на ГЕРБ в Пловдив?

...
Още по темата: Как изглеждат централите на ГЕРБ в Пловдив?
Коментари Харесай

Цитаделата на СДС стана луксозна кооперация

Още по тематиката: Как наподобяват централите на ГЕРБ в Пловдив? Кои партии ще оцелеят, в случай че спре държавното кранче?

Някогашната крепост на Съюз на демократичните сили на ул. " Цар Асен " 2 към този момент е преустроена в първокласна кооперация. На външната врата на красивата постройка е инсталиран домофон, само че към този момент няма имена на новодомците. Имотът с подземни гаражи и ограда от ковано желязо се намира на няколко крачки от централния площад и е частна благосъстоятелност. Богата е неговата история.

Преди Десети ноември на този адрес се е помещавала държавна организация за външнотехническо разузнаване /ИНКО/. В първите години на демокрацията в бялата постройка се настани банкерът Христо Александров, а откакто го арестуваха, тогавашният кмет Спас Гърневски иззе парцела и настани в него Съюз на демократичните сили като партия с най-голяма членска маса в град, прочул се като синята цитадела.

" Махнахме подслушвателните устройства, които бяха свързани преди време с партийния дом, преди оттова да се изнесе ОК на Българска комунистическа партия. Бръмбари намерихме и в кметския кабинет ", споделя Гърневски. Индустриално коопериране (подразделение към УНТР) обаче заведе дело и го завоюва. През 2009 година Върховният съд реши разногласието в изгодата на Индустриално коопериране (подразделение към УНТР), чийто представител бяха Научно-техническите съюзи.

В началото на 90-те години постройката на ул. " Христо Г. Данов ", където сега се обитава регион " Централен ", беше дадена на Българска социалистическа партия, откакто столетницата беше прокудена от 12-етажния партиен дом. Спас Гърневски обаче изгони социалистите с мотив, че там би трябвало да бъде настанено районното кметство на " Централен ".

Столетницата обаче не остана на улицата, тъй като си има личен парцел на ул. " Кръстю Пастухов ". Той е дарен на партията още при започване на 20. век от самия Димитър Благоев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР