Още по темата: Борисов: Разбихме най-голямата фабрика за цигари досега

...
Още по темата: Борисов: Разбихме най-голямата фабрика за цигари досега
Коментари Харесай

Калабрийската мафия свързана с фабриките за цигари до Труд?

Още по тематиката: Борисов: Разбихме най-голямата фабрика за цигари до момента Фабриките край Пловдив бълвали 11% от противозаконните цигари Кой стои зад контрабандния необут Антон Арабаджиев

Структури на италианската мафия дружно с българи и румънци с изключение на с произвеждане и контрабанда на цигари менте се занимават с трафик на кокаин, източване на Данък добавена стойност и еврофондове, финансови измами и подправени банкрути

Сериозно присъединяване, в това число с милионни вложения, от страна на италианската мафия е засечено при разбиването при започване на юли на фабриката за контрабандни цигари в пловдивското село Труд и обвързвания с нея завод в село Ръжево Конаре.

Това потвърдиха пред “24 часа ” представители на няколко български служби, които са по петите на мафиотите както у нас, по този начин и благодарение на сътрудниците си в Италия.

Щетата за държавния бюджет от разкритите заводи за произвеждане на контрабандни цигари е към 180-200 млн. лева на година. Материалните активи и готовата продукция са били на стойност към 25 млн. лева Тази информация заяви публично при започване на юли зам. основният прокурор Иван Гешев.

Съвместно следствие на “24 часа ” и румънската Asociatia LINX a Jurnalistilor de Investigatie

разкри голям брой структури, свързани с италианската мафия,

които оперират на българска и румънска територия, постоянно в партньорство между тях. Освен с произвеждане и контрабанда на цигари менте те се занимават с трафик на кокаин, източване на Данък добавена стойност и средства от европейските фондове, основаване на мрежи за финансови измами и подправени банкрути, посредством които се ощетяват бюджетът и частният бранш, както и доста други схеми.

Журналистическото ни следствие се концентрира главно върху структурите на

калабрийската Ндрангета в България и Румъния,

само че постоянно схемите се преплитат с сътрудниците им от неаполитанската Коза ностра и апулийската Сакра корона унита.

И трите мафии са доста добре показани както в България и Румъния, по този начин и в цяла Източна Европа. Ндрангета е с най-мощни позиции, със международен оборот от над 50 милиарда $ годишно, контролирайки 80% от трафика на кокаин.

Такава голяма сума нито се генерира, нито се пере елементарно, по тази причина Ндрангета всеобщо влага и в чисти бизнеси, в това число като купува компании на закъсали предприемачи. В България се следи наличие на Ндрангета както в “чисти ” компании, по този начин и в други, в които вземат участие представители на българския ъндърграунд.

Проверява се дали вложенията на италианци в незаконните заводи в Труд и Ръжево Конаре са непосредствено от Ндрангета, или са на “чисти ” предприемачи, принудени да позволен мафиотите в бизнеса си поради насъбрани огромни отговорности. Служби в Италия и България обясняват генезиса на структурите, вложили в противозаконния бизнес с цигари в Пловдивско.

Невинаги връзките при Ндрангета минават през публични структури, като образецът с Брендо е най-показателен.

Кокаиновият необут Евелин Банев-

Брендо е обвързван главно с разклонението на Ндрангета в Пиемонт - Каталано,

както и с клана Белоко от Милано, макар че публично няма взаимни компании с тях. Заедно те обаче генерираха десетки милиони евро от доставки на кокаин от Южна Америка, преди мрежата им да бъде разрушена, стана ясно от следствието на Банев.

Сега Брендо има дългогодишни присъди в България, Италия и Румъния, само че изчезна, преди да го вкарат в пандиза, с цел да си ги излежи.

При последните удари на българските служби по фабриките за незаконни цигари в село Труд и до Ръжево Конаре още веднъж излезе италианска връзка

Две обособени групи италиански жители имат отношение към собствеността както на фабриката за незаконни цигари в село Труд, по този начин и към склада, където се е подготвял тютюнът за тях - сред Ръжево Конаре и Ръжево. Част от италианците са от региона Пиемонт, където беше главният канал към Ндрангета на Брендо.

Още по тематиката четете тук
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР