Още по темата Бизнесът смята, че търговското примирие между САЩ

...
Още по темата Бизнесът смята, че търговското примирие между САЩ
Коментари Харесай

ЕС иска бърза търговска сделка със САЩ, за да избегне автомитата на Тръмп

Още по тематиката
Бизнесът счита, че комерсиалното помирение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз няма да е трайно

Европейските и американските компании губят взаимно доверие за развиването си на непознатия пазар
29 авг 2018
Тръмп: Европейски Съюз ще строи терминали за американски полутечен газ

Критици опровергават президента на Съединени американски щати както с стопански, по този начин и с екологични причини
31 юли 2018 Брюксел желае бърза комерсиална договорка със Съединени американски щати за да избегне опасността от американски мита върху колите и авточастите от Европейски Съюз. Около тази позиция се сплотиха европейските министри по търговията на среща в петък в Австрия. Това демонстрира, че Европейски Съюз към момента се пробва да проумее комерсиалните планове на президента Доналд Тръмп и се тормози да не бъде подложен в неизгодна позиция, написа Вloomberg.

Въпросът, който разискваха министрите, е по какъв начин да се придвижи напред съглашението от юли сред Тръмп и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, което замразява възможните американски автомобилни мита, основани на същите доводи за опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, употребявани от Вашингтон при налагането на цени върху задграничните стомана и алуминий.

Крехко помирение

На 25 юли във Вашингтон Тръмп и Юнкер се договориха да работят за елиминирането на митата върху индустриалните артикули, търгувани сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, сформирайки работна група. Сегашното помирение в трансатлантическата комерсиална борба обаче може да бъде прекъснато и рискува разразяването на война в търговията като тази сред Съединени американски щати и Китай, в случай че американският президент възобнови заканите си за автомита против Европейски Съюз.

От френското външно министерство декларират, че задачата на Европа е " съглашение за лимитирано отваряне на пазара " със Съединени американски щати, покриващо " избрани индустриални браншове ", както и съдействие във връзка с регулациите. Но представители на Европейски Съюз към момента не са сигурни дали Вашингтон желае колите да бъдат включени в бъдещата трансатлатническа договорка, намаляваща индустриалните мита.

Ще включва или не колите

В взаимното изказване на Юнкер и Тръмп от 25 юли се показва цел за " нулеви цени върху неавтомобилните индустриални артикули ". Тогава върховен европейски търговски представител разяснява, че изказването евентуално загатва за желанието на Тръмп да резервира американските мита от 25% върху задгранични пикапи.

Попитан на срещата в Австрия дали трансатлантическото съглашение ще включва колите, немският министър на стопанската система Петер Алтмайер декларира, че тази договорка би трябвало да покрива колкото се може повече индустриални артикули. " Времето изтича и ние желаеме да придвижим договарянията със Съединени американски щати за взаимно решение, което предотвратява комерсиална война ", споделя Алтмайер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР