Още първата парламентарната комисия, която разгледа предложението на Министерски съвет

...
Още първата парламентарната комисия, която разгледа предложението на Министерски съвет
Коментари Харесай

Първа парламентарна комисия отхвърли Истанбулската конвенция

Още първата парламентарната комисия, която прегледа предлагането на Министерски съвет за одобрение на Истанбулската спогодба, я отхвърли. Това стана обаче единствено с един глас повече против ратификацията. Макар и с 9 на 10 гласа, в последна сметка комисията по младежта и спорта сподели " не " на конвенцията.

" Против " гласоподаваха представителите на патриотите, Георги Марков от ГЕРБ, депутатите от " Воля " и от Българска социалистическа партия. " За " утвърждението на конвенцията се оповестиха представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, съобщи Българска национална телевизия.

" По принцип сътрудниците са за отбрана на дамите от принуждение – това бе посочено като неоспорим факт. Но в тази спогодба, която аз дефинирах като хубав бонбон, в който има токсичен плод, се съдържат рискови текстове ", разяснява ръководителят на комисията и народен представител от НФСБ в групата на " Обединени патриоти " Славчо Атанасов.

По думите му в Конвенцията има 5 скандални члена, които трансформират напълно нейната същина. Те отварят вратата към еднополовите бракове и постановат нестереотипни функции на половете, разнообразни от обичайно одобрените " мъж " и " жена ".

Същевременно парламентарната правна комисия одобри предлагането на Българска социалистическа партия за анулация на разглеждането на конвенцията. Още преди този момент да се случи, Корнелия Нинова разгласи, че социалистите ще внесат в Народното събрание предложение за осъществяване на референдум за Истанбулската спогодба.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР