Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само

...
Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само
Коментари Харесай

Бивш икономически министър: Инфлацията не ни пречи за влизане в чакалнята за Еврозоната

Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само 0.8% е инфлацията у нас, което не е проблем. Това съобщи в утринния блок на БТВ Николай Василев, някогашен стопански министър.

Припомняме, че отчет на Европейската централна банка уточни, че равнището на инфлацията у нас не дава отговор на условията за въвеждане на еврото. В същото време от Франкфурт означават, че България напредва по пътя към единната европейска валута.

"Може и да сме не запомнили, само че единствено преди 10-12 години живеехме с много по-високи проценти. Много страни по света могат да имат и дефлация поради рецесията ", разкри още той.

Дефлация за месец април! Ето каква е повода

"Каквато и ще да е инфлацията у нас, то това не пречи за влизането в чакалнята за Еврозоната ", разяснява някогашният стопански министър.

"Цифри не могат да ни спрат, единствено политическите решение от двете страни. Политическото решение ще надделее над критериите, които ние изпълняваме от доста години ", безапелационен бе Василев.

"Най-доброто деяние за държавно и огромно летище е да се даде на концесия на реномирана компания. Надявам, се че терминалът на Летище "София "ще е на по-високо равнище ", приключи Николай Василев по отношение на концесията на столичното летище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР