Още от началото на миналата седмица работници от ОП „Чистота,

...
Още от началото на миналата седмица работници от ОП „Чистота,
Коментари Харесай

Община Видин почиства междублокови пространства в града /снимки/

Още от началото на предходната седмица служащи от Оперативна програма „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ започнаха да изрязват нежеланата и самонастанилата се растителност в зелените площи в ж.к. „ Панония “, оповестиха от локалната администрация.
Заедно с това се повдигат и короните на дърветата. Работата там продължава и тази седмица, като сега се извозват изрязаните клони и останалите растителни боклуци. Междувременно екипите на общинското дружество влязоха и в ж.к. „ Гео Милев”.
Периодът преди разлистването на дърветата и храстите е най-подходящ за осъществяване на сходни резитби. Целта е поетапно да бъдат обхванати всички квартали на града, защото сега метеорологичните условия са удобни и по тази причина времето се употребява пълноценно за привеждането в по-добър тип на междублоковите пространства.
Паралелно с това не стопира и почистването на „ Шарампоя “. Работниците от компанията, с която Регионалният исторически музей подписа контракт, към този момент са изрязали дърветата в целия сектор по продължение на ул. „ Михаил III Шишман “. Предстои това да се извърши и в региона от Гребната база до крепостта „ Баба Вида “. Дейностите включват и транспортиране на битовите и строителните отпадъци, изхвърляни от недобросъвестни жители в „ Шарампоя “. По предварителни оценки става въпрос за над 60 тона боклуци, насъбрани там през последните повече от петнадесет години, които би трябвало да бъдат събрани и превозени до Регионалното хранилище.
Общината и отсега нататък ще продължи да поддържа „ Шарампоя “, както и всички културно-исторически забележителности във тип, с който видинчани да се гордеят, допълват от локалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР