Още от древността хората разказват истории, приказки и легенди за

...
Още от древността хората разказват истории, приказки и легенди за
Коментари Харесай

Вижте кои са тримата най-високи мъже в света

Още от древността хората описват истории, приказки и митове за хора колоси или великани. Благодарение на днешните технологии можем да забележим някои от тези свръх високи хора, които сигурно не са свръхестествени създания, за каквито са ги мислели на времето. Може би великанът от приказката за Джак и бобеното стебло също е бил елементарен човек, с проблеми в растежа.

Вижте трима от най-високите хора в света:

Робърт Ладлоу, Съединени американски щати



Робърт Ладлоу е роден през 1918 година.

Той е разгласен за най-високия мъж на планетата. Заради височината си Ладлоу не може да върви обикновено и е заставен да носи специфични скоби на краката си. Ладлоу умира през 1940 година в съня си. Тогава е на 22 година, тежи 199 кг и е висок 272 сантиметра.

Бърнард Койн, Съединени американски щати



По публични данни растежът на Бърнард е 250 сантиметра. Бърнард е роден през 1897 година. Заради болестта си — детски гигантизъм, не е спирал да пораства през целия си живот.

Според данните от неговата регистрационна карта от Първата международна война, през август 1918 година той е бил висок 246 см. Затова не му разрешили да стане боец.

Бърнард умира през 1921 година, едвам 24-годишен. Тогава към този момент бил висок 248 сантиметра, съгласно Книгата на рекоргите на Гинес.

Леонид Стадник, Украйна



Леонид Стадник е роден през 1971 година. След мозъчна интервенция на 12-годишна възраст стартира неконтролируемият му напредък. Той доближава растеж 260 см. През 2008 година от Книгата на върховете Гинес оферират на Стадник да официализират растежа му, само че той отхвърля. Стадник умира от мозъчен кръвоизлив през 2014 година на 44-годишна възраст.



Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР