Още от дълбока древност краставиците са признати в Индия не

...
Още от дълбока древност краставиците са признати в Индия не
Коментари Харесай

15 ползи за здравето ви, ако хапвате по една краставица на ден

Още от дълбока античност краставиците са приети в Индия освен като зеленчуци, вкусни за консумация, само че и като лекарство. Това е по този начин, тъй като в доста топли страни като Индия спомага за жизненоважното хидратиране и на организма и поддържане на телесната температура. Има и доста други изгоди – неслучайно краставиците се подреждат на 4-то място измежду най-отглежданите зеленчуци по света и са известни като един от най-хубавите хранителни артикули за поддържане на общото здравословно положение. Ако хапвате по една краставица на ден, ето какво ще се случи с организма ви:

8. Ще подобрят сърдечната работа.

Краставиците съдържат потасиум, магнезий и витамин K, които се свързват с ниски равнища на кръвно налягане. Правилният баланс на калия както вътре, по този начин и отвън клетките ни е жизненоважен за естественото действие на тялото. Калият дава отговор за кръвната коагулация и контролира равнищата на калций в кръвта. Редовната консумация на краставица намалява и равнищата на неприятния холестерол.

9. Контролират равнищата на кръвната захар.

Краставиците съдържат хормон, който е нужен на клетките на панкреаса за производството на инсулин. Според проучванията нарасналата консумация на краставици дава обещаващи резултати в битката с отклонения в равнищата на кръвната захар.

10. Заздравяват костите.

Краставиците съдържат витамин K и калций – основни за здравината на костите. Витамин К понижава риска от фрактури и спомага за положителното асимилиране на калция.

11. Изчистват тялото от отрови.

Смята се, че краставиците имат естествени прочистващи свойства и постоянната им консумация ще почисти токсините от черния дроб и ще подобрят общото здравословно положение на организма.  

12. Заздравяват зъбите.

Краставиците съдържат молибден флуорид – композиция, която потвърдено се бори с развалянето на зъбите. Съдържанието на калций е също добър асистент за заздравяването им.

13. Балансират хормоните.

Фосфорът е ключът към хормоналния баланс в организма.

14. Предпазват от камъни в бъбреците.

Редовната консумация на краставици може да предотврати образуването на камъни в бъбреците.

15. Грижат се за положителния външен тип.

Две студени кръгчета краставица са отличен метод да се отървете от попухналите очи и торбичките. Съдържащите се в нея минерали са значими за здравето и положителния тип на косата и ноктите.

Бонус:

Избягвайте да белите краставицата, тъй като към 10% от потребните й субстанции се съдържат в кората. Ако въпреки всичко се притеснявате от нитрати, избирайте чисти и пресни краставици, отгледани без пестициди и изкуствени оцветители, и ги мийте добре.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР