"Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили.

...
"Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили.
Коментари Харесай

Още от 10 май всички превози спират, автобуси, товарни автомобили


"Още от 10 май всички транспорти стопират, рейсове, товарни коли. След като държавното управление работи по този начин надменно, ние надлежно няма да отстъпваме. След скандалната конференция на "Продължаваме смяната " към този момент считаме да предприемем дейности от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в сектора, най-сетне би трябвало да бъдем чути и да има резултати. Искаме оставка на трима министри, вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев, не на цялото държавно управление, желаеме освен да ни чуят, само че да има и резултати ", това сподели в "Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Йордан Арабаджиев, Изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи

"От два месеца сякаш сме в връзка с държавното управление и предлагаме пакет от ограничения, които да оказват помощ да се овладеят инфлационните процеси. Предложихме унищожаване за шест месеца на био добавката и понижаване акциза на горивата. Дори и страните членки, които са на минимални ставки, могат да понижат акциза. Правителството не прави нищо, само че автомобилния отрасъл е напълно единен, предлагаме и тол такси да не се желаят за второстепенните пътища ", съобщи още Арабаджиев.

"Бяхме увещание, че България не може да понижи акциза си, което се оказа, че не е правилно. Министър Василев сведе дебата на ниско равнище, истината е, че всички превозвачи заплащат, и то на момента. На фона на рецесия да се постанова тол такса на второстеренните пътища е алогично ", безапелационен е той. "При тези цени на тол таксите транспротната услуга ще се увеличи и всеки български жител ще заплаща по 500 лв. на година ", предвижда Йордан Арабаджиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР