Още около 5 милиона американци са подали документи за безработица

...
Още около 5 милиона американци са подали документи за безработица
Коментари Харесай

За един месец коронавирусът остави рекордни 22 млн. американци без работа

Още към 5 милиона американци са подали документи за безработица през предходната седмица, оповестяват NBC и Би Би Си.

Пандемията от ковид продължава да опустошава пазара на труда във всеки бранш от стопанската система на Съединени американски щати.

Изключително отрицателните данни са изнесени, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп продължава да обмисля дали да анулира част от ограниченията за обществена отдалеченост и отчасти да отвори стопанската система на 1 май.

През последния месец общо към 22 милиона американци са останали без работа и са подали документи в бюрата по труда. Подобно нещо не се е случвало в страната от Голямата меланхолия през 1929-1933 година
 Вече 16,8 млн. нови безработни в Съединени американски щати от началото на ковид рецесията
Вече 16,8 млн. нови безработни в Съединени американски щати от началото на ковид рецесията

Само за последната седмица 6,6 млн. души са се записали като безработни

Според последните данни на Министерството на труда 5,25 милиона американци са подали документи за обезщетение за безработица в седмицата до 11 април. Предишната седмица е имало 6,6 милиона молби.

По-голямата част от американското население е под някаква форма на обсада поради ковид. Американската стопанска система безусловно е спряла. Големите и дребни бизнеси са принудени да освобождават служащи.

Има прогнози, че безработицата може да доближи 20% този месец.

В Съединени американски щати са доказани към 640 000 инфектирани с ковид и над 30 000 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,95 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 126 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,6 млн. случая и над 137 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 517 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР