Още няма конкретика по структурирането на проекта за финализирането на

...
Още няма конкретика по структурирането на проекта за финализирането на
Коментари Харесай

IT секторът дарил 15 000 работни часове за е-здравеопазване

Още няма конкретика по структурирането на плана за завършването на електронното опазване на здравето благодарение на 15 000 безплатно дарени работни часове от IT бизнеса на страната. Това сподели разгласи Илия Кръстев, ръководител на УС на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.

„ На процедура това беше количество часове, които фирмите обявиха като подаяние, което би се употребило за нещо, което е предпочитано в тази обстановка за страната.” След оповестяването на самодейността и други компании са декларирали интерес да се включат. В обстановка на световна рецесия за някои от фирмите поръчките понижават и се забавят, по този начин се освобождава работен запас в интерес на обществото ", уточни Кръстев пред БНР и добави, че явно има пропуски в доста от процесите на цифровизация на стопанската система, само че това е и опция за една относително дребна стопанска система да се концентрира върху тази цифровизация.

Според него секторът, а и цялата стопанска система, чака, в случай че не незабавно, то на идващ стадий, страната да предприеме дейности по дигитализацията, автоматизацията изобщо – по какъв начин тези процеси са контролирани и каква законова рамка имат ще е нещо, което ще бъде основно за това България да се нарежда по съответен метод по отношение на други пазари отсега нататък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР