Още няма информация кой ще отговаря за машините. Това заяви

...
Още няма информация кой ще отговаря за машините. Това заяви
Коментари Харесай

ЦИК: Още няма информация кой ще отговаря за машините за вота

Още няма информация кой ще дава отговор за машините. Това съобщи заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов. Продължават договарянията с вероятния реализатор, посочи той.

Срокът за подаването на заявките в чужбина срокът завършва на 6 септември и остават още 5 дни, напомни Томов, като заяви, че досега са подадени 28 000 заявки.

Страните, в които обичайно се подават най-вече заявки, са Турция, Англия, Испания, Италия и Съединени американски щати. Общият брой към този момент е 2 пъти по-малък по отношение на тези през ноември предходната година. Причина за това е либерализираният развой на разкриване на секции, разяснява още той.

В 9364 секции в страната ще се гласоподава с машини, в 1104 от тях ще се гласоподава с една машина, а с 290 машини ще се гласоподава отвън страната. При нужда може да бъде повишен броят на машините отвън страната.

" Единна национална партия " няма да попада в електронните и машинни бюлетини, защото не е записала нито един претендент в листите си ", сподели тя и изясни, че това е повода, заради която партията няма да бъде включена.

В момента тече инспекция на кандидатските листи, с цел да се реши дали дават отговор на условията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР